От 24 до 27 септември в град Задар в Хърватия

...
От 24 до 27 септември в град Задар в Хърватия
Коментари Харесай

Велосипедисти от Берковица представиха България на европейски шампионат

От 24 до 27 септември в град Задар в Хърватия се организира Европейския шампионат по пътна сигурност и Приложно колоездене по разпоредбите на ФИА.
В националния тим бяха включени двама възпитаници от Берковица - Марина Танчева от ПървоI ОУ " Н.Й.Вапцаров " и Пресиян Тошев oт Трето ОУ " Иван Вазов ".
Отборът на България зае 4-то място от 19 участващи тима и единствено на 2 точки от третите. От 18 години тимът на България не е бил толкоз покрай почетната стълбичка.
На първо място се класира Сърбия, на второ място - Литва и на трето – Чехия.
В надпреварата бяха включени осем разнообразни бранша, където децата имаха опция да покажат своите познания и умения. Задачите бяха самостоятелни и отборни. Преминаха през две пътеки за майсторско ръководство на велосипед, ръководство в детско автоградче, решение на самостоятелен тест с въпроси по пътна сигурност, подготовка на велосипед за присъединяване в пътното придвижване и четири отборни логичен задания. 
Нов детайл включен от тази година беше упражнението с VR очила, където състезателите трябваше да покажат познание по доктрина и механически умения. За наслада децата се оправиха доста добре.
След сполучливото привършване на надпреварата бяха поздравени персонално от Томас Томсен – Президент на ФИА, Регион 1 за Европа, Близкия Изток и Африка. 
Наред с чудесната организация, домакините се бяха погрижили и за отмората в свободното време. Децата и техните треньори посетиха закрити басейни, където се организираха доста занимателни игри.
Българските деца се включиха интензивно, за което бяха наградени. Това съумя да отстрани бариерата сред тях и децата от участващите страни и да сътвори чудесна другарска атмосфера. Настроението беше приповдигнато и по време на вечерните занимания. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР