От 24 до 26 септември ще се проведе вторият литературен

...
От 24 до 26 септември ще се проведе вторият литературен
Коментари Харесай

Известни творци пресъздават магията на думите в литературния фестивал „Враца – книжен град“

От 24 до 26 септември ще се организира вторият книжовен фестивал „ Враца – хартиен град”. Неговата цел е да събере на едно място създатели и читатели, да насърчи любовта към книгите, думите и четенето, да въодушеви хората от всички възрасти да изследват нови хрумвания и да уголемяват хоризонтите си.
Събитието се провежда от Регионална библиотека „ Христо Ботев”.
Официалното разкриване е планувано за 18.30 часа на 24 септември. Ще бъде съпроводено със театър и огнено шоу на театрална група ТЕМП. Веднага по-късно, от 19 часа, врачани ще могат да се срещнат със Стефан Вълдобрев, който ще показа своята „ Книга за песните”.
Специално за втория фестивален ден – 25 септември, във Враца ще дойде атрактивният плевенски художник Деян Павлов-Джими, който ще направи демонстрации на ръчно разработване на хартия. Началният час е 10 часа Гост на креативната вечер от 18 часа пък ще е писателят Георги Господинов.
Третият фестивален ден – 26 септември, продължава с „ Джобни чародейства” – куклен моноспектакъл на Мануела Саркисян, в който специфичен участник е публиката. Началото е в 11 часа.
В 18 часа в събота, в града ще дойде артистът и илюзионист Ненчо Илчев. Той ще показа „ Забранената книга за фокуси”, както и някои от специфичните си вълшебен трикове.
Когато настъпи залезът в третия фестивален ден, в 19.30 часа, ще отвори и ателието за изобразяване със светлина на център АЛОС. Всеки един от присъстващите ще може да сътвори баснословен свят благодарение на атрактивната фотографска техника light-painting. Всеки участник в това премеждие ще си тръгне с подарък – невероятна фотография от своята история!
В рамките на фестивала, в дните от 24 до 26 септември, ще бъде обособено книжно ревю. Фестивалните шатри ще са ситуирани пред Народно читалище „ Развитие 1869”, с цел да предложат на врачани стотици книжни заглавия. Книжното ревю ще бъде отворено от 10 до 20 часа.
Партньори на фестивала са Община Враца, НЧ „ Развитие 1869” и Регионално ръководство на образованието.

Всички събития са безвъзмездни и ще се организират пред постройката на врачанската библиотека.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР