От 24 часа във вторник въвеждаме ограничителни мерки за полетите

...
От 24 часа във вторник въвеждаме ограничителни мерки за полетите
Коментари Харесай

Важно за всички българи в Испания и Италия! Ще могат ли да се върнат?

От 24 часа във вторник вкарваме ограничаващи ограничения за полетите от Италия и Испания. Даваме опция на наши сънародници да се приберат в понеделник и вторник. Това е съобщение до самолетните компании. Ако някой не желае да бъде подложен под карантина, да не пътува. Има организация с " България еър ", да осигурим полети до Италия и Испания. Няма да оставим наши сънародници в чужбина, още повече, че трафикът с коли и персонални транспортни средства, става все по-труден ", добави той. По отношение на сухопътния превоз, България е кулоар сред Европа и Близкия Изток. Група от тежки транспортни средства ще бъдат конвоирани. Целта е за избран интервал от време те да изоставен рамките на страната, приказваме за директния трафик, съобщи министърът на превоза Росен Желязков по време на изключителния брифинг на държавното управление в Министерски съвет.

" В непрекъснат контакт сме с сътрудниците от Хърватска, Словения и Сърбия. Оттам потегля трафикът от Италия. В момента няма български камиони, които да са в Италия. Хърватите ескортират, чух се с вицепремиера на Сърбия, преносът на този стадий също е обезпечен. Важното е да подсигурим доставките на артикули за България и свободното прекосяване на трафика за Турция.

Желязков уточни измененията и при вътрешния превоз. " Днес се разискаха ограниченията, които ще се вземат в БДЖ. На този стадий не предвиждаме съкращаване на влаковете. Така ще осигурим опция на пасажерите да пътуват в измежду с по-голямо санитарно разстояние. По отношение на автобусния превоз, тази седмица ще създадем оценка от потребностите за съкращаване на транспортната скица ", приключи министърът на превоза.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР