От 24 август до 2 септември 2020г. по решение на

...
От 24 август до 2 септември 2020г. по решение на
Коментари Харесай

Във Варна се провежда лагер за подготовка за Международната олимпиада по астрономия

 От 24 август до 2 септември 2020г. по решение на Националната комисия за образуване на Националната олимпиада по астрономия и със съдействието на дирекция ОМД на Община Варна в ЦПЛР-НАОП " Николай Коперник " се организира лагер за подготовка за Международната олимпиада по астрономия с разширения състав на националния тим на България. 

Въз основа на резултатите от националния кръг на олимпиадата, в него са включени 20 възпитаници. Преподаватели на олимпийците са четирима от членовете на Националната комисия - Никола Каравасилев, преподавател по физика в Първа частна математическа гимназия в София, Александър Куртенков и Захари Дончев от Института по астрономия към Българска академия на науките и Ева Божурова от НАОП " Николай Коперник “ – Варна.

По време на лагера ще се организират занятия по решение на теоретични, на практика и наблюдателни задания. Занятията се организират в НАОП " Николай Коперник “,която обезпечава отлични условия за олимпийците, а учениците участници в лагера, които не са от гр. Варна, са настанени безплатно в Средношколско общежитие " Михаил Колони “ с общителното подпомагане на управлението на общежитието. 

Вярваме в отличната подготовка на олимпийците за идната онлайн интернационална олимпиада по астрономия и селекция на най-хубавите измежду тях, се показва в известие от Обсерваторията във Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР