От 23 до 26 април 2023 г. в град Жирона,

...
От 23 до 26 април 2023 г. в град Жирона,
Коментари Харесай

Световно признание за пловдивски университет

От 23 до 26 април 2023 година в град Жирона, Испания, се организира годишната интернационална среща на креативните фестивали от цялостен сват. Форумът обичайно се провежда от Европейската Фестивална Асоциация (ЕФА), а за изданието през 2023 година като сътрудник в организацията се включва и Фестивалния палат Пералада, Испания, прочут с семейството на Международния музикален фестивал със същото име.

АМТИИ " Проф. Асен Диамандиев “ Пловдив взе участие в интернационалната среща и бе единственото висше учебно заведение по изкуства, което се включи в разискванията, отдадени на бъдещето в областта на културната и фестивална стопанска система в качеството си на уредник на 58-то издание на Международен Фестивал за Камерна Музика Пловдив – събитие, което през април 2023 година завоюва признанието EFFE #Label за 2022-2023, присъждано на фестивали с извънредно креативно качество.

Тази година срещата на върха на фестивалите на изкуствата усъвършенства личния си връх с над 230 делегати от 42 страни и 5 континента. В програмата на полемиките бяха наранени настоящи тематики като отговорността на изкуството и културните оператори; бъдещето на фестивалите и креативните събития в свят на промяна и конфликти; позицията на артистите и фестивалните мениджъри и тяхната роля в устойчивостта на културната промишленост.

Сред участниците имаше шефове на музикални, перформативни и фестивали за модерно изкуство от Турция, Латвия, Полша, Германия, Италия, Испания, Гърция, Иран, Армения, Грузия, България, Холандия, Индия, Австрия, Сърбия, Северна Македония, Малта, Литва, Украйна, Южна Африка и други

Като уредник на 58-то издание на Международния фестивал на камерната музика АМТИИ чака от 26 май до 16 юни 2023 година своите посетители на едно блестящо събитие, което се осъществя с финансовата поддръжка на Община Пловдив и е част от Календара на културните събития за 2023 година.

Това е най-старият фестивал за камерна музика в Европа. Учреден е през 1964 година и се организира в живописната атмосфера на най-емблематичните архитектурни монументи в Старинен Пловдив. Година след година форумът се утвърждава като знаково и стабилно културно събитие за град Пловдив и страната, вписвайки в историята си имената на световноизвестни музиканти и камерни ансамбли.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР