От 23.12.2022 г. община Левски e сключила административен договор за

...
От 23.12.2022 г. община Левски e сключила административен договор за
Коментари Харесай

133 лица с увреждания и възрастни хора от община Левски ще получат подкрепа в домашна среда

От 23.12.2022 година община Левски e сключила административен контракт за даване на безплатна финансова помощ по Програма „ Развитие на човешките запаси “ 2021-2027, процедура посредством непосредствено даване BG05SFPR002-2.001 „ Грижа в дома “.

Продължителността на плана е 13 месеца, започва на 01.01.2023 година и завършва на 01.02.2024 година Териториално посредством услугата са обхванати и 12 – те обитаеми места в общината.

Проектът е на стойност717 384.71 лева, съфинансирано от Европейския съюз.

Главната цел на плана е да се обезпечи поддръжка посредством даване на интегрирани здравно-социални услуги по домовете и психическа поддръжка, за възрастни хора в неспособност за самообслужване и лица с увреждания, на територията на община Левски.

Проектът се ръководи от екип в състав – Ръководител на плана, Координатор и Счетоводител.

В рамките на плана се извършва активността „ Грижа в дома “ - даване на почасови мобилни интегрирани здравно-социални услуги по домовете и психическа поддръжка за възрастни хора в неспособност за самообслужване и лица с увреждания. Доставка на храна, хранителни артикули и артикули от първа нужда, възнаграждение на битови сметки, заявяване и приемане на неотложни административни и битови услуги /със средства на потребителите/. Предоставяне на лицата от целевата група информация по отношение на предварителна защита и профилактика на здравето и обществено значимите болести, в това число консултация с здравна сестра и други експерти при нужда.

Заявления за даване и прилагане и на услугата ще се одобряват в общината. След направена оценка на самостоятелните потребности на потребителя се прави класиране. Включването става по реда на класирането.

В резултат на реализацията на плана поддръжка в домашна среда ще получат 133 лица с увреждания и възрастни хора, подвластни от грижи, поданици на общината.

Един домакински асистент ще се грижи за четирима потребителя.

Екипът, който е зает за даване на почасови мобилни интегрирани здравно обществени услуги се състои от: координатор/диспечер и обществен служащ на 8 часа, 33 домашни помощници на 8 часа, трима водачи, три медицински сестри и двама психолози.

На екипът за даване на услугата ще бъде извършено въвеждащо образование, според Методиката за даване на услугата „ Грижа в дома “. Всеки месец ще се получава както самостоятелна по този начин и групова супервизия.

Транспортът на личния състав предоставящ услугите от/до домовете на лицата ще се реализира с предоставени три транспортни средства от общината, който ще се употребяват по авансово направен график за подвижността на услугата.

На личния състав, директно зает с даване на услугите по домовете на потребителите, ще се обезпечат персонални защитни защитни средства, работно облекло и трудова медицина.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР