От 22 интензивни легла сега едва пет са свободни, което

...
От 22 интензивни легла сега едва пет са свободни, което
Коментари Харесай

Мъж повярва във ваксините след 35 тежки дни прекарани в болница Лозенец

„ От 22 интензивни кревати в този момент едвам пет са свободни, което прави към 80% претовареност. Все още не сме влезнали във етапа, когато се чакат смъртните случаи от „ Омикрон “, само че евентуално това ще настъпи напълно скоро “, сподели доктор Ясен Мутафов от болница " Лозенец ". По думите му 85% от хората в отделението са неимунизирани.

„ Имали сме един-двама, които признават за подправените си документи, в множеството случаи обаче не си признават “, споделя Мутафов по БТВ. 
От началото на пандемията: 203-ма учители са изгубили борбата с COVID-19
От началото на пандемията в средата март 2020 година до 5 януари 2022 година умрелите педагогичен експерти са общо 203-ма. Това демонстрират...
Прочети повече
В отделението е и Илия Илиев, който е пациент. Той е там към този момент 35 дни, откакто дошъл в доста тежко положение. Казва, че не е виждал околните си от преди празниците, само че се чува с тях по няколко пъти дневно. Предстои му да бъде изписан. Описва срещата си с COVID-19 сред живота и гибелта.

„ Перди не имах вяра във имунизациите и ги отричах. Сега мога единствено едно да направя: приканвам всички да се имунизират “, сподели Илиев.

 

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР