От 22 до 28 май 2022 год. в швейцарския град

...
От 22 до 28 май 2022 год. в швейцарския град
Коментари Харесай

България на Световната здравна асамблея

От 22 до 28 май 2022 год. в швейцарския град Женева – столицата на международната дипломация, се организира 75-тата Световна здравна асамблея (World Health Assembly), проведена от Световната здравна организация (World Health Organization - WHO). Световният конгрес се организира в салоните на Организацията на обединените народи – Palais des Nations.

Мотото на тазгодишната Асамблея е „ Здраве за мир, Мир за здраве “ ( “Health for peace, Peace for health”).

Програмата на Здравната асамблея е доста напрегната, защото има да взема решение значими проблеми на здравето на хората на планетата Земя, директно след пандемията от Ковид – 19. За вярното и ефикасното протичане на Форума с изключение на управлението на WHO, отпред с нейния Генерален шеф – господин Тедрос Аданом Гебрейесус, делегатите на Световната асамблея избраха Президент и петима Вице-Президенти, на районен принцип. За Европейски Вице-Президент беше номинирана и единомислещо определена - проф. Асена Сербезова, Министър на опазването на здравето на Р България. Министър Сербезова управлява доста авторитетно постоянното съвещание на Асамблеята на 24 май – най-светлия български празник.

Още в самото начало тя поздрави всички делегати на влиятелния конгрес на международното опазване на здравето с празника на славянските първоучители – Солунските братя Св. Св. Методий и Кирил, като акцентира, че те са приети от Папа Св. Йоан II за Небесни съпокровители на Стария континент. В коридорите на международната организация, по време на почивките, делегатите споделяха своето извънредно високо мнение за представянето и умелото управление на проф. Асена Сербезова.
`България

Женева, Швейцария, о т нашия специфичен сътрудник
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР