От 22 до 25 април (петък - понеделник), по повод

...
От 22 до 25 април (петък - понеделник), по повод
Коментари Харесай

Празнична програма на БНТ 2 за Великден

От 22 до 25 април (петък - понеделник), във връзка огромния християнски празник Великден, Българска национална телевизия 2 ще излъчи празнична стратегия с концертни развлечения, българска и международна кино класика и анимации.

Началото на празничните дни ще се сложи със утринен блок с детските анимационни филми: „ Ренкли “, „ Гарванът, дребният палавник “ , „ Гарванът, дребният палавник: „ Голямото съревнование “ и „ Гарванчето Чорапчо – на лов за изгубеното богатство “. Сюжетът на анимациите споделя за находчив и неотклонен гарван, който не мисли за друго с изключение на за нови пакости. Детските филми притеглят публиката със занимателен сюжет и симпатични герои, чиито послания за другарството, честността и превъзмогването на страха са адресирани към всички генерации.

Музикалният акцент в празничната стратегия за Великден по Българска национална телевизия 2 – в събота от 15:30 ч. – ще бъде специфичното издание „ На опера в Българска национална телевизия 2 “ с именитата рок опера от Андрю Лойд Уебър „ Исус Христос Суперстар “ на пловдивска сцена В неделя от 14:15 ч. ще се излъчи концерта на Илия Ангелов. Във вечерните концерти феновете ще видят рок поезията на Александър Петров „ Любовта, без която не можем “ – в събота от 20:00 ч., а в неделя – концерта на Деси Добрева „ Лудо младо “ с присъединяване на Стоян Янкулов-Стунджи, Константин Цеков, Михаил Йосифов, Костадин Генчев, „ Нешанъл Арт “, духов оркестър „ Виво Монтана “. В понеделник празничната стратегия ще продължи с концерт на Кристиян Бояджиев от 18:30 ч. и „ Мистерията на българските гласове “ и Лиса Джерард от 21:20 ч.

Програмата на Българска национална телевизия 2 за Великден продължава с петъчната драма „ Умберто Д. “ на режисьора Виторио де Сика, а в функциите влизат Карло Батисти, Мария Пиа Казило, Лина Дженари и други. Сюжетът ще разкрие на феновете какъв брой коства достолепието в старостта . В събота в 13:30 ч. ще излъчи „ Отец Надежда “ с режисьор Руджеро Деодато. Филмовата лента ще разкрие по какъв начин необикновен католически духовник оказва помощ на младежи, които са „ тръгнали по неприятен път “. А в неделя от 12:30 ч. феновете ще гледат игралния филм „ Самурай “ . В основните функции са Джулиано Джема, Томас Милиан, Илай Уолак и други. В събота феновете ще се посмеят с българската комедия „ Нако, Дако, Цако – коминочистачи “ по сюжет на Петър Незнакомов, а в основните функции са Георги Калоянчев, Георги Парцалев, Никола Анастасов, Жени Филипова, Иван Касабов, Мария Стефанова, Иван Цветарски, Саркис Мухибян и други.

В петък от 20:30 ч. късната стратегия продължава с музикалния филм „ Пътуване с песента “ във връзка 90 години от рождението на Тончо Русев, а в 22:00 ч. ще се излъчи игралният филм, притежател на Голямата премия на фестивала в Квебек „ Белият слон “.

В събота от 21:30 ч. феновете ще се разсмеят с комедията „ Роксана “ на режисьора Мелани Офре и в основните функции Гийом дьо Тонкедек, Леа Дрюкер, Лионел Абелански, Кейт Дюшен, Мишел Жонас и други. В същия час в неделя игралният филм ще бъде „ Всичко е в твоите ръце “.

В понеделник от 12:30 на обяд феновете ще се насладят на приключенската комедия „ Пътешествието на капитан Фракас “ , в която основната роля извършва Орнела Мути.

Филмовата стратегия ще приключи в понеделник с игралния филм „ Любов от разстояние “ от 23:15 ч.

Гледайте празничната стратегия за Великден по Българска национална телевизия 1
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР