От 21 октомври в заведение трябва да влизаме само с

...
От 21 октомври в заведение трябва да влизаме само с
Коментари Харесай

На заведение, кино и театър – много въпроси относно контрола на зеления сертификат

От 21 октомври в заведение би трябвало да влизаме единствено с документ, че сме имунизирани, преболедували или с негативен тест. Това ще се случва с инспекция още на входа – посредством приложение.

Когато клиентите седнат на маса ще идва чиновник, който има читател за инспекция на зелени документи. Здравните управляващи дадоха пролонгация от 4 дни, преди да стартират глобите.

По-добре отворени, в сравнение с затворени, считат част от заведенията и желаят разяснителна акция по какъв начин тъкмо да работят. Част от личния състав се кани да напусне.

„ На намерено би трябвало ли клиент да седнете със документ, би трябвало ли чиновниците да са със документ, в случай че аз правя доставки по домовете – би трябвало ли моят чиновник да е със документ “, са част от въпросите, на които търси отговор Павлин Петров, съпредседател на Българската асоциация на заведенията

Христо Бардуков има ресторант в Созопол. Днес той го затовори и излезе на митинг с личния състав си. Причината – отвращение за имунизиране и боязън от инспекции.

”По закон, аз не съм индивидът, който имам право да ви изиска документ. Идвате вие, показвате ми документ на Мария. Аз оторизиран ли съм да ви желая персоналната карта и да видя дали сте Мария?!. Ще пристигна инспекция и оттова ние ще бъдем преследвани по Наказателно-процесуален кодекс с прокурорски постановления и по този начин нататък “, разяснява ресторантьорът.

Според готвача Румен Атанасов имунизацията не би трябвало да е паспорт за работа. Допълни, че в случай че не се трансформират нещата, ще би трябвало да смени сектора. Ресторантьори и хотелиери излязоха на митинг в доста градове в страната. Във Велико Търново бизнесът обмисля протест на разпоредбите.

Стотици се събраха и пред РЗИ-Пловдив, макар отстъпките. По мнението на притежателя на музикален клуб Ивайло Цанков, по-добрият вид е народен " локдаун " за 14 дни. В митингите ще се включат и от асоциацията на фитнесите.

До неделя столичната РЗИ ще следи единствено за маски и стерилизация. Заради кадровия недостиг, помолиха доброволци да се включат към тях. До края на отсрочката ще се издават единствено наставления за нарушавания, а наложените санкции ще се анулират.

На входа на литературно-филмовия фестивал „ Синелибри “ се влизаше единствено против зелен документ. От културния бранш се притесняват от спад на искащите да посещават кина, театри и галерии поради новите ограничения.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР