От 21 до 23 януари президентът Румен Радев ще бъде

...
От 21 до 23 януари президентът Румен Радев ще бъде
Коментари Харесай

Радев ще посети Израел по повод отбелязването на 75 г. от Холокоста

От 21 до 23 януари президентът Румен Радев ще бъде на посещаване в Израел. Визитата на българския държавен глава е по покана на израелския му сътрудник президента Реувен Ривлин по случай отбелязването на 75-ата годишнина от освобождението на Освиенцим и Деня за възпоменание на Холокоста. Във възпоменателното събитие се чака да вземат участие над 40 държавни и държавни ръководители от целия свят. Това оповестиха от пресслужбата на президента.

На 21 януари Румен Радев ще организира среща със своя сътрудник Реувен Ривлин в президентския замък в Ерусалим. Президентът ще беседва в Кнесета и с ръководителя Юли-Йоел Еделщайн.

По-късно денем българският президент и водената от него делегация ще се срещнат с членове на института „ Яд Вашем “.

На 22 януари Румен Радев ще посети Центъра за мир и нововъведения “Перес “, както и  компанията за самостоятелни коли Mobilеye.

На 23 януари българският президент ще съставлява страната ни на Петия интернационален конгрес за Холокоста в мемориала „ Яд Вашем “. Официалното събитие, което отбелязва 75-ата годишнина от освобождението на Освиенцим и Деня за възпоменание на Холокоста е под патронажа на израелския президент Реувен Ривлин. По-късно в Тел Авив Румен Радев ще участва на премиерната прожекция на израелско-българския документален филм „ Следващото потомство “ на българския режисьор Димитър Гочев. След края на кино лентата президентът ще се срещне с представители на българската общественост.-->

В рамките на визитата си президентът Радев ще организира двустранни срещи със свои сътрудници.

По време на визитата си в Израел българският държавен глава ще бъде придружаван от брачната половинка си Десислава Радева.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР