От 21 часа тази вечер, 2 юни, Нощно кино във

...
От 21 часа тази вечер, 2 юни, Нощно кино във
Коментари Харесай

Тази вечер: Български късометражни филми от 1970-а до днес на Нощно кино във Варна

От 21 часа довечера, 2 юни, " Нощно кино " във Варна ще показа специфична селекция на Христо Христозов “Българско късометражно кино от 1970-а до през днешния ден ”, представяща тематиката за разликите, брака, родителството и конфликта на индивида с наложените обществени правила.

" Нощно кино " дава обещание да бъде вдъхновяващо и провокиращо събитие, предоставяйки платформа за размисъл върху обществените въпроси, които са от голяма важност за нашето общество.

Преди прожекцията на филмите, публиката ще има опция да се наслаждения на диалог с художничката Тереза Зиковска, водена от Боян Стоянов.

Тереза Зиковска е известна със своята изразителна и новаторска креативна визия в региона на живописта. Нейното изкуство отразява екзистенциални въпроси и вътрешна убеденост, като трансформира персонални истории и прекарвания в прочувствено заредени произведения. Разговорът с Тереза Зиковска ще разкрие нейната философия за живота и връзката сред изкуството и обществените правила.

След диалога, публиката ще се наслаждения на селекцията на Христо Христозов - българско късометражно кино от 1970 до през днешния ден.

Сред филмите в селекцията ще бъдат показани " Кокичето " (1970) на режисьорката Нина Янкова с присъединяване на Татяна Лолова, " Женитба " (1985) на Слав Бакалов и Румен Петков, който беше награден с " Златна палма " за късометражен филм на един от най-престижните фестивали в света. Селекцията включва също два анимационни кино лентата: " Черно на бяло " (2006) от режисьора Андрей Цветков и " Анна Блуме " (2009) от режисьорката Весела Данчева. Сред най-новите филми в селекцията са " Мона Лиза " от режисьорката Веселка Кунчева, " Брак " от режисьорката Слава Дойчева и " Преображение " от режисьора Стефан Ганов.

Христо Христозов слага акцент върху обществените въпроси и провокира феновете да разсъждават и да размишляват за разликите и обществените правила, които ни обкръжават.

Това събитие дава неповторима опция за публиката да се наслаждения на благосъстоянието и разнообразието на българското късометражно кино, което допира значими и настоящи тематики. Нощно кино и селекцията на Христо Христозов ни водят в света на изкуството, където можем да разберем и почерпим ентусиазъм за нашите лични житейски провокации.

Събитието стартира в 21:00 часа във фоайето на втория етаж на Фестивалния и конгресен център във Варна (вход от страна на паркинга).

Вход - 10 лв., на място преди прожекцията.

Проектът е осъществен с финансовата поддръжка на Националния фонд „ Култура “ по стратегия “Едногодишен грант ”.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР