От 2024 г. пътуването до Европа вече няма да е

...
От 2024 г. пътуването до Европа вече няма да е
Коментари Харесай

Въвеждат нови такси за чужденци в Европа - какво следва

От 2024 година пътуването до Европа към този момент няма да е гратис. Програмата за унищожаване на визите ще разрешава влизане на задгранични гости в страните от Европейски Съюз на цена от 7,70 $, оповестява CNN.

Системата е основана по модела на програмата за безвизово пътешестване ESTA, която беше въведена през 2009 година от Съединени американски щати. ETIAS ще се причисли към безбройните такси за настаняване и туристически такси, които към този момент се начисляват в цяла Европа.

Жителите на към 60 страни отвън Европейски Съюз, които понастоящем не се нуждаят от виза - като Съединени американски щати, Англия, Япония, Сингапур и ОАЕ, към този момент ще би трябвало да си заплащат.

Гражданите на Европейския съюз са освободени от такси, без значение от тяхната народност
 Приключенският туризъм у нас притегли двойно повече задгранични туристи
При този тип туризъм у нас задграничните туристи се удвоиха

Какви са желанията на посетителите

От друга страна, лицата, които сега би трябвало да имат виза за влизане в Европейски Съюз, ще продължат да се нуждаят от документа.

Пътуващите би трябвало да изискат позволение за влизане в Европейски Съюз преди пътуването си посредством елементарна онлайн процедура. То ще коства 7 евро и ще покрива многократни влизания в продължение на три години или до приключване на периода на годност на паспорта - което от двете събития настъпи по-рано. Това е по-евтино от ESTA, която коства 21 $ за две години.

Заявленията би трябвало да се обработват за " минути ", като по-голямата част от тях ще бъдат обработени за 96 часа, предвижда Европейски Съюз.
 Снимка 628312
Източник:

Венецианският образец

Сега таксата е планувана за 2024 година и стартира от 3 евро в спокоен ден до 10 евро в пиковите часове. Тази такса обаче е единствено за еднодневни туристи, за които се счита, че съставляват 90 % от посетителите, способстват малко за локалната стопанска система, само че основават доста проблеми в града.

Ако сте отседнали за една нощ, към този момент сте платили градския налог за нощувка и сте освободени от него.

Туристическите кораби

Круизите са известни с това, че вредят на околната среда, както и на градовете, които са заляти от тълпи туристи дните на пристанището. Те обаче харчат по-малко пари в дестинацията, защото към този момент са обслужени на борда.

Някои градове реагираха, като вкараха налози върху идването на круизите. Ако корабът ви дебаркира в Барселона за 12 или повече часа, ще платите 4,75 евро (3 евро районна такса и 1,75 евро градска такса).

Посетителите на Амстердам да вземем за пример, идващи с круиз, заплащат 8 евро. Това важи единствено за кораби, които дебаркират за един ден. Ако круизът ви стартира или приключва в Амстердам или в случай че нощувате в града, сте освободени от такса.

Само в Европа ли е по този начин?

В доста американски щати се начисляват " налози за настаняване ". Освен това доста американски хотели прибавят и " курортна такса ", която даже не отива в общината.

Данъците са общоприети и в Карибския басейн, където нормално се прибавят към хотелските такси. Има входна такса за туристите, идващи в Нова Зеландия и такса за овакантяване за почиващите, заминаващи от Япония.
 Посещението на историческия център на Венеция скоро ще стане платено
Посещението на историческия център на Венеция скоро ще стане платено

Целта е да се " обезкуражи " еднодневният туризъм, разяснява заместник-кметът на града
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР