От 2022 г. европейските автомобили задължително трябва да са оборудвани

...
От 2022 г. европейските автомобили задължително трябва да са оборудвани
Коментари Харесай

Задължително черни кутии в европейските автомобили от 2022 г.

От 2022 година европейските коли наложително би трябвало да са оборудвани с технологии за предупреждаване за унесеност на водачите, с интелигентни системи за контролиране на скоростта и със записващо устройство при положение на акцидент като " черните кутии " при самолетите. Около това решение се сплотиха европейските институции във вторник, оповестява mediapool.bg.

Целта е новите технологии на пазара да оказват помощ за понижаване на броя на смъртните случаи и пострадванията по пътищата ни, 90 % от които се дължат на човешка неточност. През май 2018 година Комисията предложи съответни ограничения за сигурност на транспортните средства да станат наложителни, в това число системи за ограничение на рисковите мъртви зони в камиони и рейсове и технология за предупреждаване на лидера при унесеност или разпръскване.

Мерките също по този начин ще насърчат нововъведенията и конкурентоспособността на европейската автомобилна индустрия в международен мащаб.

" Всяка година по пътищата ни умират 25 000 души. По-голямата част от тези злополуки са в резултат на човешка неточност. Можем и би трябвало да действаме, с цел да променим това. С новите усъвършенствани устройства за сигурност, които ще станат наложителни, можем да реализираме влияние, аналогично на това при първичното въвеждане на предпазните колани. Много от новите устройства към този момент съществуват, по-специално при колите от по-висок клас. Сега покачваме равнището на сигурност във всички класове и проправяме пътя към обвързвана и автоматизирана подвижност на бъдещето ", сподели Елжбета Бенковска, комисар по въпросите на вътрешния пазар, индустрията, предприемачеството и МСП.

След три години леките коли и микробуси би трябвало да имат предупредителна система при овакантяване на пътната лента, усъвършенствана система за спешно прекъсване и предпазни колани, усъвършенствани посредством изпитвания на конфликт.

Заложени са условия за възстановяване на директната видимост на водачите на рейсове и камиони и премахване на мъртвите зони, както и системи в предната част и в профил на транспортното средство за разкриване и предупреждаване за уязвими участници в пътното придвижване, изключително при завой.

Комисията чака препоръчаните ограничения да оказват помощ за спасяването на над 25 000 човешки живота и за попречване на минимум 140 000 тежки пострадвания до 2038 година Това ще способства за дълготрайната цел на Европейски Съюз — до 2050 година броят на починалите и тежко ранените да бъде съвсем нула.

Освен отбраната на хората по европейските пътища новите усъвършенствани устройства за сигурност ще оказват помощ на водачите да свикнат последователно с новите системи за оказване на помощ при шофиране. Повишаването на степента на автоматизация крие забележителен капацитет за компенсиране на човешките неточности и предлага нови решения по отношение на подвижността на възрастните и хората с физически увреждания. Всичко това следва да укрепи публичното доверие и приемът на автоматизирани транспортни средства в поддръжка на прехода към самостоятелно шофиране, показва се в известие на Европейския парламент..

Постигнатото от Европарламента, Съвета и Комисията в границите на така наречен тристранни договаряния политическо съглашение следва да бъде публично утвърдено от Европейския парламент и от Съвета. Новите устройства за сигурност ще станат наложителни от 2022 година, като се изключи системите за директна видимост за камиони и рейсове и разширената зона за удар на главата за леки коли и микробуси, които ще последват по-късно заради нужните промени в проектирането на структурата.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР