От 2021 г. в щата Вашингтон в САЩ ще бъде

...
От 2021 г. в щата Вашингтон в САЩ ще бъде
Коментари Харесай

Recompose и първата компания за компостиране на човешки останки в света

От 2021 година в щата Вашингтон в Съединени американски щати ще бъде разрешено компостирането на хора. Услугата, която за момента се предлага от компанията Recompose, е опция на обичайните погребения или кремации, само че доста по-екологична и подпомагаща околната среда.

Според една от основателките на Recompose Катрина Спейд процесът по трансформирането на човешки мъртвец в почва в специфичните камери за многократна приложимост е изцяло натурален. Съоръжението на компанията се разполага на 1720 квадратни метра повърхност и против 5500 $ дава опция на околните да се възползват от услугата по компостиране.

Тялото на умрелия се слага в специфичните шестоъгълни камери, където се покрива с дървени стърготини, плява и люцерна. В камерите са поддържа непрекъсната температура сред 49 и 71 градуса, която разрешава развиването на разграждащи тъканите бактерии и заличаване на възможни патогени.

След 30 дни процесът е изцяло приключен, а околните на умрелия могат да вземат " почвата, която да употребяват за засаждане на нов живот ", споделят от Recompose. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР