От 2021 г. насам Изпълнителна агенция Главна инспекция по труда“

...
От 2021 г. насам Изпълнителна агенция Главна инспекция по труда“
Коментари Харесай

Инспекцията по труда планира годишно по 2 хил. проверки във високорискови обекти

От 2021 година насам Изпълнителна организация „ Главна ревизия по труда “ (ИА ГИТ) годишно възнамерява по 2000 инспекции в обекти на надзор в цялата страната, които са оценени като високорискови по повод използването на трудовото законодателство. Това оповестиха от организацията по време на заключителна онлайн конференция по план „ Оптимизация и нововъведения в ИА ГИТ ".

Проектът е финансиран по Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси “, съфинансирана от Европейския съюз посредством Европейския обществен фонд.

Проектът е почнал през 2016 година и главната му цел е повишение на потенциала на ИА ГИТ за ефикасно реализиране на нейните функционалности. В рамките на дейностите е изработен регистър на рисковите обекти за надзор, създадени са въпросници за самоконтрол, подготвени са над 300 чиновници за работа с въпросниците и методиката за обмисляне на активността.

Създадена е електронна библиотека с потребна информация за инспекционна активност. Въведени са образования и в региона на интернационалната трудова употреба. 

Чрез плана са се създали и практики, ориентирани към битка със сивата стопанска система и недекларираната претовареност в предприятия. В резултат на дейностите годишно са предоставени над 200 000 мостри на така наречен еднодневни трудови контракти.  
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР