От 2021 г. EVN има нов регионален мениджър в България

...
От 2021 г. EVN има нов регионален мениджър в България
Коментари Харесай

EVN има нов регионален мениджър за България

От 2021 година EVN има нов районен управител в България в лицето на Александър Сипек, който поема и позицията на ръководител на Съвета на шефовете на компанията. Сипек става член и на управителните органи на част от фирмите в групата на EVN в България: EVN Eлектроснабдяване, EVN Топлофикация и EVN Трейдинг, оповестяват от компанията.

Промяната следва приключването на управническия мандат на Робърт Дик, който продължава своята активност на друга управителна позиция за концерна EVN AG.

Александър Сипек работи за концерна EVN AG от 2004 година, когато стартира активността си в отдел Контролинг и счетоводство. През интервала 2006-2014 година работи за групата компании на EVN в Република Северна Македония, след което работи още веднъж за EVN в Австрия. От октомври 2017 година е пълномощник на мрежовия оператор в провинция Долна Австрия Netz Niederösterreich GmbH, както и член на Съвета на шефовете на EVN България ЕАД. От октомври 2019 година до момента заема позицията на заместник-председател на Съвета на шефовете на мрежовата компания на EVN в България - Електроразпределение Юг ЕАД.

Сипек има просветителна степен по стопанска система от Виенския стопански университет, степен по бизнес администрация MBA от Joseph Schumpeter Institute, а през 2018 година минава и инженерна подготовка.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР