От 2020 насам огромни човешки трагедии се нареждат една след

...
От 2020 насам огромни човешки трагедии се нареждат една след
Коментари Харесай

Кои са героите на времето


" От 2020 насам големи човешки нещастия се подреждат една след друга и демонстрират какъв брой нежен е човешки живот. Ние като организация, която се занимава с доброволци, следим от другата страна на тази лавина от рецесии, а точно - човешката взаимност ", споделя в подкаста " Trendy " Наталия Иванова от доброволческата платформа Time Heroes.

Според Наталия от време на време героизираме и обичаме реториката с героите, само че в действителност " да окажеш помощ - е най-естествената потребност и реакция на индивида. Хората не са безучастни и са непримирими ".

Наталия споделя за смисъла от " Ние работим, с цел да улесним. И да помогнем тази взаимност да може да се трансформира в деяние. С премиите се опитваме да кажем едно алегорично " Благодаря " на хората, които реагират бързо и са постоянно на първа линия. Хубаво е да обърнем внимание и на светлите образци. Не толкоз да ги сложим под прожекторите, а по-скоро да погледнем към положителните образци ".

Ето и лист с опциите ти, скъпи читателю, да окажеш помощ:

Български начинания

откри специфична банкова сметка в лв., на която можете да изпратите подаяние: IBAN: BG64UNCR76301078660913. За потърпевшите от земетресението в Турция. Можете да подкрепите акцията и с SMS на къс номер 1466 към всички мобилни оператори.

също събира дарения за потърпевшите по PayPal: [email protected] и на персоналната си сметка: IBAN: BG39DEMI92405000305527; Търговска банка Д; BIC: DEMIBGSF; Титуляр: Манол Костадинов Пейков; Основание: За потърпевшите от земетресението. Засега средствата ще отидат за Турция, защото Пейков няма връзка със Сирия.



Пейков и събират и материални дарения като ръкавици, якета, шалове, шапки, одеяла, палатки, спални чували, памперси, бебешка храна, дамски превръзки, столчета и маси за къмпинг и други. Те могат да бъдат изпращани на адрес: в София - Агенция Маккан, ул. Шипка 23, София 1504, тел. +359885999766 или в Пловдив - Манол Пейков, ИК Жанет 45, бул. Ал. Стамболийски 9, Пловдив 4004, тел.0889377723.

от Капачки за бъдеще пък се сплоти с и също събира средства за одеяла, спални чували, шалтета, избавително фолио, походни кревати и други нужни консумативи. Можете да дарите сума по ваша преценка.

на Мюсюлманското вероизповедание в България също приема дарения на банковата си сметка: Търговска банка " Д ", IBAN: BG15DEMI92401000232957, BIC: DEMIBGSF DEMIBGSF. Трябва да посочите задачата на дарението при превода на средствата.

заяви, че всички дарения, направени към сметката ѝ до края на февруари, ще бъдат пренасочвани в интерес на децата, потърпевши от земетресението в Турция, област Арсуз.

набира средства за закупуването на движимости от първа нужда. Вече е задействана организация по превозването им в най-кратки периоди до Турция и Сирия. Можете да дарите или на сметката на организацията: Фондация " Гората.бг ", IBAN: BG74RZBB91551011840078, Основание: Земетресение.

е по отношение на две организации в Турция и една в Сирия, в това число мрежа от банки за хранителни артикули, която раздава храна и вода на потърпевшите, и организация на 16 000 спасители доброволци, дейна в разрушените градове Караманмараш и Пазарджък, и набира средства в тяхна помощ.

набира средства, с цел да подкрепя екипите си, които към този момент работят в избавителни акции в Турция. Те имат потребност от средства за гориво, консумативи, лекарства и други неща от първа нужда, с които да бъдат по-ефективни на терен:

Уникредит Булбанк АД; IBAN: BG11 UNCR 7000 1522 2002 11; BIC: UNCRBGSF

Международни организации

е интернационалният фонд за децата към Организация на обединените нации. Негови екипи са на терен в Сирия, където оказват помощ на деца и фамилии, в това число оказват помощ на непридружени деца да намерят околните си. При поръчка от турското държавно управление УНИЦЕФ е подготвен да окаже помощ и в Турция.

са организация, формирана от 3000 доброволци, които работят от доста години в Сирия. Ако решите да дарите на тях, парите ще отидат за съоръжение и консумативи, с цел да може доброволците да продължат интервенциите си по търсене и избавяне на оживели след земетресението.

Екипите на - организация на Организация на обединените нации за битка с глада, са на терен в Сирия и Турция и си партнират с локалните организации в двете страни за незабавни доставки на пакети храна.

е на терен в Сирия от 2012 година Те дават филантропична помощ на засегнатите от войната, а в този момент и от тежкото земетресение райони.

свързва по-малки локални организации с донори. Тя започва специфична акция за да събере 5 милиона $ за потърпевшите в Турция и Сирия. С парите ще бъдат обезпечени храна, заслон, вода, както и поддръжка на потърпевшите от екипи психолози.

Можете да подкрепите и работата на. Те дават одеяла и медицински комплекти и оказват здравна помощ на ранените в северозападна Сирия.

Още от този епизод на подкаста:
Кое е сходното сред хората, които желаят да оказват помощ?

Защо е нужен закон за доброволчеството?

Защо е значимо доброволчеството?

Кои са положителните образци за помощ?

Как се свързват разнообразни общности?
 Снимки: iStock by Getty Images/Колаж: Петя Александрова, Dir.bg

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР