От 2020 година досега Софийската районна прокуратура е образувала над

...
От 2020 година досега Софийската районна прокуратура е образувала над
Коментари Харесай

Повечето от делата за жестокост над животни са спрени заради липса на извършител

От 2020 година до момента Софийската районна прокуратура е образувала над 100 досъдебни производства за проявена свирепост или породена гибел на гръбначно животно. Осъдени са единствено 3-ма души - двама с санкция и един с пробация, предава Българска национална телевизия. 

Близо 60 от делата са спрени заради липса на причинител. Един от случаите е от лятото на предходната година. Тогава се разбра за жестоко наритано и убито куче на метростанция " Хан Кубрат ".

Случаят с убитото на метростанция куче е от август 2022 година. Тогава това съобщи  Боряна, която храни няколко бездомни кучета в региона, с цел да  разкаже по какъв начин възрастен мъж наритал до гибел едно от кучетата, по-късно пребил и нея.

5 месеца по-късно прокуратурата към момента не беше повдигнала обвиняване по случая макар че Боряна даже беше съумяла да снима причинителя - Рачо. Затова дамата реши да заведе цивилен иск против нападателния мъж за нанесените ѝ контузии. На първото дело ответникът не се яви, само че през днешния ден пристигна.

Българска национална телевизия: Защо убихте кучето?

Рачо Байрактаров: Не съм умъртвил куче!

Българска национална телевизия: Не сте ритали кучето?

Рачо Байрактаров: Вижте видеозаписа - дали има ритани, дали има ликвидиране. Нищо не съм направил, аз бях със строшен крайник и трябваше да мина по стълбите.

След публикуването на случая в обществените мрежи при започване на годината той закупи известност и доста хора изпратиха възражения до районната прокуратура.

Така през април оттова ни осведомиха, че против Рачо Байрактаров към този момент има обвинителен акт с две обвинявания за причиняване на гибел на гръбначно животно и за причиняване на лека телесна щета на Боряна.

От Софийския областен съд споделиха, че по делото към този момент са извършени 4 съвещания, само че без да бъде извикан единственият очевидец - Боряна. Жената разбра от нас, че делото е в ход.

" Нали тъкмо, че убиваше кучето - по тази причина е това дело, по тази причина взех решение да го осъждам, тъй като 9 месеца нямаше никакво развиване, нямаше обвиняване. Най-малко 3-4 тъжби имам ", съобщи Боряна Солакова.

От Софийския областен съд оповестиха за Българска национална телевизия, че идващото дело против Рачо Байрактаров е планувано за 22 ноември.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР