От 2019 г. съм на мнение че, Иван Гешев не

...
От 2019 г. съм на мнение че, Иван Гешев не
Коментари Харесай

Иван Демерджиев за оставката на Гешев: Прилича на късане на опашката на гущера

" От 2019 година съм на мнение че, Иван Гешев не е подобаващ за основен прокурор, не преставам да съм на същото мнение, само че това, на което ставаме очевидци, наподобява на късане на опашката на гущера. Това не е правосъдна промяна. "

 

Това съобщи вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев в предаването " Панорама " по Българска национална телевизия. Той комментира новината на деня - оставката на основния прокурор, която бе поискана от Висшия правосъден съвет (ВСС).

Според него една конституционна промяна би била затъване в блатото. " Готов съм да диспутирам като правист, в случай че някой каже, че единствено промени в конституцията могат да обезпечат правосъдната промяна ", уточни Демерджиев. Според него това би могло да се реализира с промени в някои закони.

Относно гърмежа до кортежа на Гешев, той не отговори дали счита, че е бил инсценировка, само че акцентира, че би трябвало да се ревизират всички версии.

Прокуратурата не може да ми забрани да споделям информация отвън кориците на досъдебното произвеждане, сподели той.

Проблемите стартират от домашното образование и това в учебно заведение, което липсва. Всичко това, пренесено на път, когато лидерът има един автомобил, тежащ 2-3 тона, води до гибел, която ни шокира, разяснява той злополуката преди дни, в която на пешеходна пътека починаха младите Ани и Явор в София.

Случаят в Пловдив се ревизира, изясни министърът, и даде обещание, че в случай че се откри, че в действителност полицията е съблякла 400 души, ще вземе ограничения.

Върнахме на пътя доста повече служители на реда, 200 от които в София. Обучени били и хиляди други, с цел да глобяват на пътя, само че те нямали нужните коли и техника.

Стотици коли сега се поръчват. Ние би трябвало първо да снаряжим полицията, с цел да може тя да си извършва функционалностите.

Полицията не може да реши за няколко месеца, насъбрани с години, изясни той за жертвите по пътя.

Според него обаче постоянно цялата отговорност се трансферира на полицията.

Полицията не е отговорна, че не е работил светофарът и че няма съответните знаци, които да понижат скоростта. Не можем да обезпечим всяко кръстовище с полиция, сподели министърът във връзка на злополуката с две жертви на бул. " Сливница " в столицата.

Демерджиев желал да знае кой и по какъв начин е вземал пробите на Семерджиев.

Знам и настоявам, че има нарушавания, сподели Демерджиев.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!   

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР