От 2018 г. са регистрирани 3 пожара в пътнически вагони

...
От 2018 г. са регистрирани 3 пожара в пътнически вагони
Коментари Харесай

3 влакови пожара за последните 5 г.

От 2018 година са регистрирани 3 пожара в пътнически вагони от преносимия състав на „ БДЖ-Пътнически транспорти “. Това декларира служебният министър на превоза и известията Христо Алексиев в отговор на депутатски въпрос, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Става дума за следните произшествия: пожарът в пътническия трен в гара Коньово на 30 март 2018 г.; в пътническия трен в гара Перник на 4 септември 2021 г.; пожарът на 3 ноември 2022 година в бързия трен София-Варна.

Пожарът на 30.03.2018 година в пътнически трен в гара Коньово, поражда от инвертор (преобразувател на напрежение), инсталиран във вагона, според окончателния отчет на Националния ръб за следствие на катастрофи във въздушния, водния и железопътния превоз. След правене на окончателния отчет на Специализираното звено за следствие на катастрофи и произшествия със Заповед на шефа на „ БДЖ-Пътнически транспорти ” са разпоредени дейности за осъществяване на всички рекомендации на отчета.

За вторият пожар на 04.09.2021 година в пътнически трен в гара Перник са дадени рекомендациите: „ БДЖ - Пътнически транспорти “ при осъществяване на възобновяване или рационализация на пътнически вагони да се обезпечи пожароизвестителна апаратура, при пожар да се задейства светлинен и звуков алармен сигнал във вагона. В осъществяване на дадените рекомендации от шефа на „ БДЖ - Пътнически транспорти “ са утвърдени рекомендациите като: на изпълнителя се разпорежда съоръжение на вагона с пожароизвестителна апаратура с две равнища на задействане и ръководство на вентилационната система, най-малко три датчика в салона и по един в тоалетните и на платформите на вагона, както и пожароизвестителните съоръжения, наложително включват светлинна и звукова сигнализация.

При третия пожар, на 03.11.2022 година в бързия трен София-Варна, „ БДЖ-Пътнически транспорти ” е разпоредил инспекция на всички детайли от електрическата система с разказани съответни действия и правене на ремонтна карта. Железопътното произшествие се проверява от Специализираното звено за следствие на катастрофи и произшествия, като се чака окончателният отчет с съответни рекомендации за осъществяване. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР