От 2017 г. до сега община Варна е продала в

...
От 2017 г. до сега община Варна е продала в
Коментари Харесай

Иван Портних: От 2017 г. до сега община Варна е продала в рамките на града само два имота по 5 дка

" От 2017 година до в този момент община Варна е продала в границите на града единствено два парцела по 5 дка. Всички други парцели, по декар, два, са продадени в селищните формирания като Боровец, Зеленика и други " Това изясни през днешния ден кмета на община Варна Иван Портних.

Той разяснява конференцията на Демократична България, на която се твърдеше, че община Варна всеобщо продава общински парцели за застрояване на града. Повод за тези изказвания стана решението на Общинския съвет на Варна за пласиране на 140 дка общински парцели, което е и посочената причина, да бъдат върнати две от решенията на локалния парламент.

„ От Демократична България настояват, че, през последните години, общината била продала 1000 декара, с внушението, че по този метод способстваме презастрояването на града. Точно тези хора ли го споделят?! По времето на Иван Костов „ Златни пясъци “ беше приватизиран напълно и беше реституирана земята в границите на Морската градина, в това число и ресторанта на регионалния шеф, платен от татко му за 200 хиляди лв. ", разяснява кметът.

По думите му, тъкмо там, в Морската градина до ресторант " Хоризонт " се намира и паркинг, който се употребява от клиентите на заведението.

Според Портних, е смешно човек, чиито сметки са запорирани по искане на „ Дойче банк “ в Холандия, да му се гласоподава доверие да борави с обществени средства. Той засяга регионалният шеф на Варна от Политическа партия " Продължаваме промяната " Благомир Коцев.

Кметът разяснява възможното атакуване на бюджета на Варна в съда.

„ Ако регионалният шеф се обърне към съда, това значи, че голям брой инфраструктурни обекти, като новата постройка на Математическата гимназия и стадион „ Спартак “ ще бъдат замразени. Същото се отнася и за рехабилитацията на уличната мрежа. Няма да можем да запълним нито една дупка до края на годината “,каза Портних.

След късното приемане на държавния бюджет, Варна към момента няма признат подобен. Според Иван Портних, в случай че се стигне до съда, то изрично тази година морската столица ще остане без основния си финансов инструмент.

„ Много се надявам регионалният шеф да не остави всички варненци заложници на едни политически шарлатани в София, които имат користни ползи “, добави Иван Портних.

Областна администрация на Варна върна две докладни мемоари, касаещи намрението на общината да поеме нов дълг от 80 млн. и продажбите на общински парцели. По думите му регионалният шеф има право да управлява и връща решенията на Общинския съвет единствено " по правомерност, а не по целенасоченост. "

По материала работи Геновева Михайлова
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР