От 2016-a година децата във всички училища би трябвало да

...
От 2016-a година децата във всички училища би трябвало да
Коментари Харесай

Родители с петиция за здравословното хранене в училище

От 2016-a година децата във всички учебни заведения би трябвало да се хранят по Българския държавен стандарт. С Наредба № 37 за здравословното хранене на учениците бяха въведени строги условия и правила за предлагането на храни и питиета в учебните столове и бюфети. Наредбата гласи, че локалните артикули сирене, кисело мляко, хлябът и брашното, както и лютеницата, би трябвало да съблюдават съответните условия за качество.

Неспазване на Наредбата обаче регистрират родители, които показват своята позиция в Петиция против храната, която децата им получават в учебно заведение. Инициатор е Яна Данаилова , която твърди, че практиката децата да си носят храна от у дома също не е решение на казуса, защото тези артикули може да са инфектирани и да застрашат цялото просветително детско заведение.

 Яна Данаилова Петицията приканва за осъществяване на публични диспути и полемика за това по какъв начин се хранят децата ни и какво могат да създадат родителите за повишение на тяхната просвета, подоряване на питателните им привички и основаване на условия да се хранят пълноценно и здравословно в учебните заведения и детските градини.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР