от 2015 г., публикувано в Journal of American Medical Informatics

...
от 2015 г., публикувано в Journal of American Medical Informatics
Коментари Харесай

Зависи ли здравето от месеца, в който сме родени - има данни, че да

от 2015 година, оповестено в Journal of American Medical Informatics Association разкрива, че месецът, в който сте родени, може да играе значима роля за цялостното ни здраве.

Изследователи от Колумбийския университет са изследвали 1,7 милиона пациенти в Медицинския център на Ню Йорк-Пресвитериан / Колумбийския университет в продължение на 28 години, с цел да дефинират дали месецът им на раждане дефинира типа на болесттите, на които са изложени. След сравняване на медицинските досиета на участниците с 1688 болести, те откриват, че 55 от тези болести имат директна връзка с техния месец на раждане.
 5 метода, по които домашните любимци оказват помощ на здравето ни 5 метода, по които домашните любимци оказват помощ на здравето ни
Имате домакински любим? Е, ние имаме положителни вести за вас - прекомерно евентуално е вашето куче или котка да спомага за вашето здравословно със...

Проучването открива, че " хората, родени през май, са имали най-нисък риск от заболяване, а родените през октомври - най-голям ". „ Важно е да не се изнервяте прекомерно доста от тези резултати, тъй като макар че открихме обилни връзки, общият риск от заболяване не е толкоз огромен “, споделя старшият създател на проучването доктор Никълъс Татонети, помощник по биомедицинска информатика в Медицинския център на Колумбийския университет (CUMC ) и Института за просвета за данни на Колумбия. " Рискът, обвързван с месеца на раждане, е относително дребен спрямо по-влиятелни променливи като диета и извършения. "

Учените стигат до заключението, че бебетата, родени през юли и октомври, имат по-голям риск от астма, в сравнение с всеки различен месец. Но това не е всичко. Те също по този начин откриват, че „ към една от 675 прояви [на ADHD, т.е. хиперактивност] може да се свърже с раждането в Ню Йорк през ноември [докато] хората, родени през март [са изправени] пред най-високия риск от прединфарктно положение, застойна сърдечна непълнота и нарушаване на митралната клапа ". Родените през зимата и ранната пролет имат максимален риск от разнообразни сърдечни болести.

" Тези данни могат да оказват помощ на учените да разкрият нови рискови фактори за болестта ", изясни Татонети.

Според Science Daily резултатите от това изследване са сравними с сходни данни, събрани от цялостен ​​свят. Например, по-ранно шведско изследване също откри високи равнища на диагностика на ADHD при бебета през ноември. Също по този начин, това изследване повтаря датско изследване, че рискът от астма е най-голям за родените от май до август, когато „ равнищата на слънчева светлина в Дания са сходни на тези в Ню Йорк през интервала юли и октомври “, тъкмо месеците, които това изследване открива с най-голям риск от астма. Изследователите възнамеряват да повторят този способ на проучване в Съединени американски щати и в чужбина, с цел да видят по какъв начин другите сезони и факторите на околната среда въздействат върху резултатите.
 Невероятните приложения на аспирина Невероятните приложения на аспирина
Аспиринът има необятно приложение в всекидневието. Ако поставите аспирин във вазата с цветя, те ще запазят хубостта си и ще ви радват за...

Източник:

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР