От 2014 г. САЩ са предоставили на Украйна повече от

...
От 2014 г. САЩ са предоставили на Украйна повече от
Коментари Харесай

САЩ налели в Украйна $1,3 млрд. за отбрана от 2014 г.

От 2014 година Съединени американски щати са дали на Украйна повече от 1,3 милиарда $ за подсилване на отбранителните качества, написа вестник " Известия ", като се базира на представител на Пентагона, съобщи ТАСС.

От 2014 година Съединените щати са отделили повече от 1,3 милиарда $ в региона на сигурността за подсилване на отбранителните качества на украинските сили и повишение на оперативната съгласуемост с НАТО, разясни представителят.
 Порошенко прикани украинците да гласоподават на изборите в неделя против Русия
Порошенко прикани украинците да гласоподават на изборите в неделя против Русия

Украйна е заложена на карта - бъдещето на нашата страна, бъдещето на народа ни

По думите му Вашингтон поддържа евроатлантическия блян на Украйна.

Нашата политика по въпроса за бъдещото разширение на НАТО се заключава в това, че вратите са отворени. Ние приветстваме устрема на Украйна към участие в НАТО и уверено поддържаме правото на тази страна свободно да избере бъдещето си и политическия курс без външна интервенция, разгласи представителят.

Според прессекретаря на Пентагона решението за кримския териториален въпрос остава " значимо събитие " за присъединението на Украйна към Алианса.

Президентът на Украйна Петро Порошенко има вяра, че през 2023 година Украйна може да стартира договаряния за присъединение към Европейски Съюз и да получи проект за деяние за участие в НАТО.

В неделя Украйна организира избори за президент.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР