От 2014 г. насам Русия тайно е похарчила повече от

...
От 2014 г. насам Русия тайно е похарчила повече от
Коментари Харесай

Русия е похарчила 300 млн. долара за намеса в политиката на 24 държави

От 2014 година насам Русия скрито е похарчила повече от 300 млн. $, с цел да повлияе на политици допълнително от 24 страни, твърди Вашингтон.

Твърдението на Държавния департамент се основава на разкрита оценка на американското разузнаване. Високопоставен чиновник от администрацията на президента Джо Байдън съобщи: " Смятаме, че това е единствено върхът на айсберга ".

Русия не е коментирала обществено изказванията, като самата Москва нееднократно е упреквала Съединени американски щати в интервенция във вътрешните работи на непознати страни.

Американското разузнаване " преценя, че това са минимални числа и че Русия евентуално е трансферирала спомагателни средства в случаи, които не са били открити ", съобщи служителят от администрацията на Байдън по време на брифинг.

В оценката на американското разузнаване не се показват съответни страни или длъжностни лица, за които се счита, че са били цел на Русия - само че се споделя, че Москва си е купувала въздействие на четири континента.

Източник от администрацията, осведомен с отчета на разузнаването, твърди, че Русия е похарчила към 500 000 щатски $, с цел да поддържа дясноцентристката Демократическа партия на Албания на изборите през 2017 година, а също по този начин е финансирала партии или претенденти в Босна, Черна гора и Мадагаскар.

Източникът също по този начин съобщи, че Кремъл е употребявал Брюксел като център за основаване на фондации, които финансират извънредно десни претенденти.

Твърди се, че фиктивни компании се употребяват за финансиране на европейски партии и за пазаруване на въздействие на други места./БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР