От 2012 г. не е променяна тази стойност на репатрирането,

...
От 2012 г. не е променяна тази стойност на репатрирането,
Коментари Харесай

Честито софиянци! Преместване на кола с ”паяк” в София поскъпва двойно - от 60 на 120 лв.

От 2012 година не е променяна тази стойност на репатрирането, а тогава междинната заплата в София е била 879 лв., а в този момент е 1730 лв., е един от причините на вносителя. От Центъра за градска подвижност (ЦГМ) са дали разбивка на себестойността на превозването на един погрешно паркиран автомобил до наказателния паркинг:

- разход за материали - 11.06 лв.

- разход за външни услуги -12.56 лв.

- обезценка - 13.62 лв.

- за заплати - 48.70 лв.

- за осигуровки и надбавки - 19.52 лв.

общо - 105.45 лв..

Данък добавена стойност - 21.09 лв.

последна сума - 126.54 лв.

Отделно от тази сума на лидера на погрешно паркирания автомобил се постанова санкция. Навсякъде в Европа има единствено санкция, само че не и заплащане на преместването на колата от притежателя й, означи Борис Бонев от " Спаси София ". " Цената за преместването на колата не е санкция, а разходът по извозването й ", отвърна Зафир Зарков от ГЕРБ, зам.-председател на комисията. Според Закона за придвижване по пътищата, чл.118 и 119 тези разноски са за сметка на притежателя на транспортното средство.

ЦГМ получава учудващо малко доходи годишно от тази активност - едвам 36 млн.лева, при оповестени разноски от 30 млн.лева, учуди се Андрей Зографски от " Спаси София ". Това е проекция на слабия надзор и ред в града, а и ниската цена на глобата кара нарушителите да не се тормозят. В Белград да вземем за пример приходите са 40 млн.евро (близо 80 млн.лева) и то единствено с 20 чиновници с 20 паяка, а в София са 200 чиновници и приходите са близо три пъти по-малко, уточни той и предложи ЦГМ да разучи опита на белградските сътрудници. Предстои отчета за повишение на цената на насилственото пренасяне на автомобил да се утвърди от общинския съвет.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР