От 2010 г. насам Германия е спечелила около 2,9 млрд.

...
От 2010 г. насам Германия е спечелила около 2,9 млрд.
Коментари Харесай

Германия спечелила почти 3 млрд. евро от гръцката дългова криза

От 2010 година насам Германия е спечелила към 2,9 милиарда евро от лихви по гръцките държавни облигации. Това излиза наяве от оповестен в „ Ди Цайт” формален отговор на държавното управление в Берлин по питане на „ Зелените”.

Според формалната информация облагите са се формирали основно от изкупуване на облигации на гръцката страна в границите на Програмата за изкупуване на активи (SMP) на Европейската централна банка, които са влезнали в немската „ Бундесбанк” и се трансферират към федералния бюджет от 2010 година
Стабилизационният фонд на Европейски Съюз отпусна последния транш от помощта за Гърция от 1 милиарда евро Отпускането на средствата беше в съгласие с Еврогрупата през март, само че преводът на сумата беше отсрочен
До 2017 година общо в „ Бундесбанк” са постъпили облаги от 3,4 милиарда евро от лихви на покупки в границите на SMP. През 2013 и 2014 година надлежно 527 млн. евро и 387 млн. евро са преведени на Европейския механизъм за непоклатимост (EMS) и на Гърция, тъй че от тях остава облага от 2,5 милиарда.

Към нея се прибавят 400 млн. евро от лихви по заемите, отпуснати от държавната банка Kreditanstalt fuer Wiederaufbau (KfW).

До момента Гърция е получила към 270 милиарда евро, с цел да се стабилизира, като в подмяна трябваше да направи тежки промени, които доведоха до сериозна безработица. " Зелените " упорстват част от отговорностите на Атина да бъдат опростени.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР