От 2001 г. до момента 71 524 души от Македония

...
От 2001 г. до момента 71 524 души от Македония
Коментари Харесай

Над 71 хил. македонци вече с български паспорти

От 2001 година досега 71 524 души от Македония са получили българско поданство. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова, която е на посещаване в Скопие, съобщи БГНЕС. " От началото на мандата на президента Румен Радев, който стартира през януари тази година, 1184 македонци са получили българско поданство ", сподели още Йотова по време на срещата си с българи в посолството ни в Република Македония.

Тя им даде обещание в напълно близко бъдеще режимът за приемане на българско поданство да бъде омекотен. " Обещавам ви в най-скоро време да се облекчи процедурата за приемане на българско поданство ", безапелационна бе тя.

Тя означи още, че по време на идната си среща с македонския министър председател Зоран Заев и ръководителя на Народното събрание Талат Джафери ще сложи въпроса за допускането на български ефирен канал в ефира на Македония. Йотова съобщи и че измежду целите на днешното българско ръководство са построяването на Коридор №8, откриването на нови ГКПП-та по границата ни и модернизацията на към този момент съществуващите пунктове.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР