От 2000 г. насам Китай работи върху собствена алтернатива на

...
От 2000 г. насам Китай работи върху собствена алтернатива на
Коментари Харесай

Китай пуска собствена алтернатива на GPS

От 2000 година насам Китай работи върху лична опция на Global Positioning System (GPS), която напълно скоро ще е дейна, написа Engadget.

Тя се назовава Beidu Navigation Satellite System и ще даде на Китай цялостна самостоятелност що се отнася до навигацията и картографията.

Ръководителят на плана Рен Ченгки разкри преди няколко дни пред китайските медии, че последните два спътника на Beidu ще бъдат пуснати в орбита директно преди началото на 2020 година

Имайки поради, че Русия разполага с GLONASS, а GPS се ръководи най-вече от Съединени американски щати, решенията на Китай несъмнено не ни изненадват.

Очевидно китайските телекомуникационни компании са изцяло подготвени да зарежат GPS, като Beidu към този момент има заявки за партньорство от 120 организации.

По данни на Nikkei над 70% от китайските смарт телефони към този момент поддържат системите на Beidu и нововъведението няма да афектира потребителите по осезателен метод.
 Китай, лицевото различаване и какво ще би трябвало да вършат доставчиците на интернет от 1 декември
Китай стартира да сканира лицата на всички, които желаят достъп до интернет

Новото предписание важи и за използването на мобилен телефон

Китайското откритие ще играе съществена роля в работата на армията и защитата, както и в построяването на 5G системи за самостоятелните коли, които към този момент набират скорост на пазара.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР