От 200 общински автомобила само около 25 са технически изправни.

...
От 200 общински автомобила само около 25 са технически изправни.
Коментари Харесай

От 200 общински коли само 25 са технически изправни, откри новият кмет на Варна

От 200 общински автомобила единствено към 25 са механически изправни. Това установи новият кмет на Варна Благомир Коцев.

До разкритието той стигнал, откакто през вчерашния ден отишъл на неочаквана инспекция на строителни обекти от ремонтната стратегия, за която Община Варна е теглила заеми през 2021 година и 2022 година Коцев пътувал за първи път със длъжностен автомобил на общината и в него открил голям брой светещи сигнали за нередовност , в това число и този за спирачките.

По думите му общината има към 200 автомобила и единствено към 25 са в сертифицирана редовност. От една година всички коли са оставени без поддръжка поради обжалване на публични поръчки, правосъдни каузи и чиновнически процедури, споделя Коцев във фейсбук профила си.

" Разбира се, слязох в гаража да приказвам с шефа ", изяснява идващите си стъпки по решаването на казуса, на който се натъкнал Коцев и предава отговорите, както ги чул:

" В общината имаме към 200 коли, някои от тях не съм виждал - дадени са за прилагане на държавни структури, някогашни министри и не знам още кой - аз просто трябваше да подпиша документите ", обяснил служителят.

Някои шефове си имали " персонални " служебни коли и " персонални " служебни водачи.

" На лист ни се водят водачи ", споделил началникът, " само че някои са на пенсионна възраст, а други въобще не са във Варна - дадени са дружно с колите да разкарват хора от държавни органи отвън Варна. "

Кметът на Варна открил още, че от 1 година колите на общината са оставени без ремонт и поддръжка, а масло и филтри се купуват посредством " задатъците на домакините ".

Това е незаконна безнаказаност, декларира Коцев, който възнамерява да спре потреблението на близо 180 коли от парка на Общината, до момента в който не се убеди, че колите са в изрядно техническо положение.

Служебен превоз ще се употребява единствено при наложителни случаи и при специфичен позволителен режим, решен е Коцев.

Той е сигурен, че шефовете могат да идват и да напущат работното си място като всеки естествен жител на Варна - с персонален или градски превоз. Коцев по този начин се придвижвал.

Привилегии и елити в Общината няма да има, закани се варненският кмет. Това време минало, по думите му. Коцев е изискал отчет и решение за усъвършенстване на автомобилния парк. Каквото е негодно и не предстои на рационален ремонт, ще се бракува.

И още ограничения - до момента в който Коцев не получи работещо и ефикасно решение, ключовете за служебните коли ще останат в кабинета му.

" Толкова по въпроса с определените и прехвърлянето на отговорността! Имам и други истории за описване. Скоро ще ги чуете ", увери Благомир Коцев.
 Благомир Коцев подава ръка на всички, които работят в полза на Варна
Благомир Коцев подава ръка на всички, които работят в полза на Варна

Варненци няма да страдат от политически боричкания, зарече се новият кмет
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР