От 20 октомври до 6 ноември 2020 г. се отваря

...
От 20 октомври до 6 ноември 2020 г. се отваря
Коментари Харесай

Започва втори прием по de minimis за животновъди

От 20 октомври до 6 ноември 2020 година се отваря втори банкет по de minimis за стопаните, отглеждащи крави, юници, биволи, овце-майки и кози-майки, оповестиха от Държавна фирма "Земеделие ".

Допълнителният банкет е по отношение на отправените претенции от животновъди и браншови организации за даване на опция за финансиране на стопаните, които не са съумели да аплайват по първия банкет. Предвиденият спомагателен бюджет е 2 660 000 лева Крайният период за погашение на помощта е 10 декември.

Ставките за подкрепяне са: до 40 лева до 50-то животно, включително и до 20 лева от 51-то животно за млечни крави под селекционен контрол; до 40 лева до 50-то животно, включително и до 20 лева от 51-то животно за млечни крави; до 20 лева за млечни крави в планински райони; до 40 лева до 50-то животно, включително и до 30 лева от 51-то животно за месодайни крави и/или юници; до 110 лева за месодайни крави под селекционен контрол; до 80 лева за биволи; до 15 лева до 200-то животно, включително и до 10 лева от 201-то животно за овце-майки и/или кози-майки под селекционен контрол; до 10 лева за овце майки и/или кози майки в планински райони; до 10 лева за овце майки и/или кози майки, които не са под селекционен контрол;

Целта на изключителната помощ е да се поддържат стопаните, които търпят загуби поради сушата и отрицателното въздействие на пандемията от ковид (COVID-19).

От фонд "Земеделие " оповестяват още, че до 30 ще се одобряват заявки по схемата "Помощ за компенсиране разноските на аграрни стопани, свързани с осъществяване на ограничения по Националната стратегия за надзор на вредителите по трайните насаждения през зимния интервал ".

Ще се одобряват заявки за закупуване на артикули за растителна отбрана и артикули за ускорение процесите на изгниване на листата на овощните типове, които се ползват през есента - в интервала на всеобщ листопад. Срокът за отчитане на дейностите е до 13 ноември, а до 11 декември ще бъдат изплатени средствата. Финансовата поддръжка е в размер до 100 лв. на хектар с Данък добавена стойност./РУМ/
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР