От 20 май започва подаването на заявления за прием в

...
От 20 май започва подаването на заявления за прием в
Коментари Харесай

Утвърдиаха графика по прием на учениците в първи клас

От 20 май стартира подаването на заявки за банкет в I клас за образователната 2024/2025 година. Със заповед на кмета на община Сливен Стефан Радев е одобрен графикът на дейностите по приема. Родителите могат да се срещнат с него от профилирания уебсайт за приема:https://priem.sliven.bg:3443/, оповестиха от общинския пресцентър.

До края на юни ще се извършат три класирания.

Свободните места за кандидатстване ще бъдат оповестени до 12 ч. на 20 май, a от 13 ч. същия ден системата ще бъде отворена за регистрация на заявки за банкет.

Първото класиране ще бъде на 29.05.2024г., второто класиране - на 17.06.2024г. и третото класиране - на 26.06.2024г.

И тази година кандидатстването се реализира през електронната система за банкет, само че с изключение на по електронен път, родителите ще могат да подадат заявление и на място в учебното заведение, за което ще аплайват по първо предпочитание. В сходство с наредбите на член 5 от Наредба за приемане на възпитаници в първи клас на общинските учебни заведения на територията на община Сливен (приета с Решение № 529/26.01.2017 година на Общински съвет-Сливен) след привършване на третото класиране родителите на незаписаните деца подават заявки за записване в учебните заведения, в които има останали свободни места.

Водещ аршин при приема е близостта на учебното заведение до непрекъснатия или сегашния адрес на детето. Децата се подреждат в четири групи според от интервала на уседналост в низходящ ред, съгласно получения общ брой от точките по маркираните критерии. При равни условия се класират на инцидентен принцип със инцидентни цифри, посредством компютърната система. Важно е да се означи, че при класирането регистрационният номер, датата и часът на регистрация не се вземат поради. Родители и деца, които по някаква причина не дават отговор на изискванията по адресна регистрация на Община Сливен, само че имат такава на територията на общината, могат да се извърнат на място към учебното заведение, в което аплайват по първо предпочитание. Съответно по този метод ще получат входящ номер.

Община Сливен припомня на родителите, че след записване на класирано дете, отпада опцията да се взе участие в последващо класиране. Това може да стане единствено при отписване на детето от учебното заведение (изтегляне на документите му) и подаване на ново заявление в системата за електронен банкет, в периодите, посочени в графика за банкет.

Незаписаните в период деца автоматизирано отпадат от признатите, губят входящия си номер, с който са взели участие в класиране и могат да аплайват още веднъж за банкет с нов входящ номер и ново заявление. Ако детето не е класирано, заявката му за присъединяване автоматизирано се трансферира към идващото класиране.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР