От 20 март в страната е активна СПАМ атака, при

...
От 20 март в страната е активна СПАМ атака, при
Коментари Харесай

Внимание! ГДБОП предупреждава българите за мощна СПАМ атака

От 20 март в страната е дейна СПАМ офанзива, при която, на общ принцип са разпратени стотици хиляди електронни писма до консуматори на български мейл провайдъри, оповестяват от Министерство на вътрешните работи.

Фишинг мейлите са еднотипни по наличие, претендират се че са разпратени от името на разнообразни банкови институции, извършващи комерсиална активност на територията на страната. В известията попада линк, който приканва получателите да вкарват оторизационните си данни от сметки за електронно банкиране /потребителски имена и пароли/ или финансови платежни принадлежности /данни от дебитни и кредитни карти/ под предлог, че се правят профилактични дейности от името на финансовите институции.

ГДБОП апелира  към нужното внимание при приемането на подправени непоискани търговски известия. Най значимо е да не се дават персонални и други данни при приемането на сходни СПАМ имейли.

Всички финансови институции, осъществяващи комерсиална активност на територията на страната, НЯМАТ ПРАКТИКА да изискват сходен вид данни по описания нагоре  начин.

ГДБОП е основала организация с огромните имейл провайдъри в страната за пречистване на лъжливите СПАМ известия.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР