От 20 март до 30 април 2023 г. чрез сайта

...
От 20 март до 30 април 2023 г. чрез сайта
Коментари Харесай

Стартира Национален конкурс за детска рисунка Моята паричка frognews.bg

От 20 март до 30 април 2023 година посредством уеб страницата на състезанието www.parichka.bg децата могат да подават своите планове. Онлайн гласоподаване на публиката и авторитетно жури ще дефинират петима спечелили, които ще получат специфични награди. Наградният фонд от общо 2400 лева е възложен от Уникредит Булбанк. Издателствата Клевър бук, Carrot и Ciela са подготвили за финалистите забавни книги и просветителни комплекти.

Организатори са платформата за финансова просветеност и медията на модерната жена, а концепцията е с тази по-арт устременост да бъде привлечено вниманието на фамилиите към по-сериозната тематика за финансовата просветеност, за децата и парите.

 

Етапите:
20 март – 30 април: Подаване на планове за присъединяване в състезанието

1 май – 20 май: Гласуване на публиката през уеб страницата на състезанието

До 25 май: Гласуване на журито

Началото на юни: Награждаване
Наградите
Победител на публиката

700 лева, книги/образователни комплекти

Първо място на журито

700 лева, книги/образователни комплекти

Второ място на журито

400 лева, книги/образователни комплекти

Трето място на журито

200 лева, книги/образователни комплекти

Специална премия на Уникредит Булбанк

400 лева, книги/образователни комплекти

* Паричната премия ще бъде предоставена от Уникредит Булбанк в детска дебитна карта или чек

 

Журито
В допълнение на вота на публиката, 5-членно жури от фигури от сферата на финансите, културата и медиите ще изберат трима спечелили. Уникредит Булбанк ще подбере и още един победител за специфична премия.

 

Членове на журито са:

Милена Стойчева, Предприемач, изпълнителен шеф на и гостуващ професор по нововъведения и предприемачество към Европейския институт за нововъведения и технологии

Хубен Черкелов,, прочут в интернационалните креативен среди със своите, построени по заимствани от банкноти и монети графични и символни детайли

Живка Попатанасова, Журналист от, водещ на на медията, както и на видеоподкаста

Лъчезар Богданов, Главен икономист в

 

Представител на

 

Инициативата е част от формалната стратегия на за България, чийто координатор е.

Това е повече от конкурс…

Сайтът на състезанието е завършен и като пространство с богато потребно наличие за деца и родители на тематика пари, персонални финанси, финансови привички. В специфичната секция ще откриете потребни публикации, свободни за евакуиране запаси и препоръки, свързани с децата и парите.

 

В центъра на самодейността е състезанието, само че той се явява декор на по-дълбокия диалог по тематиката за финансовата просветеност на децата. Темата за парите постоянно се заобикаля от фамилиите като комплицирана и скучна. Игровият метод и ангажирането на въображението посредством състезанието дават добра основа за изкривяване на това мислене и естественото въвеждане на тематиката за парите и персоналните финанси измежду ползите на децата.

 

Чрез ангажираност в креативен развой на изобразяване и планиране децата ще имат опцията и мотивацията да се срещнат детайлно с функционалностите на парите и тяхното развиване във времето, с детайлите на паричните знаци, тяхното значение и взаимоотношение. Ще могат да опознаят българските и европейските банкноти и монети, както и да се възползват да получат потребни умения по отношение на ръководството на парите и персоналните финанси.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР