От 20 години изучавам столетниците, разкри учен: Ето с какво

...
От 20 години изучавам столетниците, разкри учен: Ето с какво
Коментари Харесай

Учен: От 20 години изучавам столетниците – ето с какво и как да се храните, за да станете един от тях

От 20 години уча столетниците, разкри академик: Ето с какво и по какъв начин да се храните, с цел да станете един от тях. Когато става въпрос за удължение на живота, е извънредно значимо да внимавате за храните, които с които се храните.

Дан Бютнер е трансформирал в работата на живота си проучването за най-дълго живеещите хора в света. 63-годишният откривател е създател на термина „ Сини зони “, с който се отбелязват местата по света, където продължителността на живота на жителите надвишава междинната дълготрайност.

Проучванията му обгръщат разнообразни фактори, в това число метода на хранене. Но с какво се храни самият Бютнер, откакто цялостен живот е изучавал дълголетието?

 

 

„ Прекарал съм 20 години в проучване на най-дълголетните хора и знам какво вършат те като население, с цел да живеят дълго “, споделя той пред CNBC. „ Но не съм един от тези захласнати милионери от Силициевата котловина, които жертват удоволствието си от ежедневния живот, с цел да видят дали можем да прибавим няколко години към края. “

Това са питателните решения, които, основани на „ сините зони “, съблюдава Бютнер всеки ден, с цел да остане здрав с напредването на възрастта и да удължи живота си.

1. Хранене в границите на 10 до 12 часа

„ Знам, че най-дълголетните хора одобряват по-голямата част от калориите си в границите на 10- или 12-часов прозорец “, споделя Бютнер. „ Затова нормално се храня единствено два пъти на ден. “

Първото хранене на Бютнер е към 11 ч. сутринта, а второто – към 19 ч. вечерта.

„ Нощният живот в Маями някак си ме принуждава да излизам “, споделя жителят на Флорида. „ По този метод не съблюдавам тъкмо упътванията ан „ сините зони “, тъй че закусвам към 11 часа “.

2. Закуска и вечеря с фасул или бобови растения

От проучванията си Бютнер е научил, че хората, които ядат по една чаша фасул или бобови растения дневно, са склонни да живеят с към 4 години по-дълго от тези, които не ядат такива.

„ Винаги си взимам фасул или производно и се пробвам да го включа и в двете хранения “, споделя той. „ Започвам деня си с минестроне, в което има три типа фасул и към пет типа зеленчуци. “

Той прибавя и богати на капсаицин люспи от червен пипер, които могат да оказват помощ за повишение на метаболизма. Бютнер подправя и с малко риган и розмарин, с цел да понижи възпаленията и да си набави повече антиоксиданти.

3. Често излиза да се храни на открито

Въпреки че Бютнер признава, че излизането на вечеря съвсем всяка вечер не подхожда на храненето за дългоденствие, това е част от живота му, която не изпитва потребност да трансформира.

„ Трудно е да се храниш в действителност здравословно, когато излизаш на открито, без значение къде “, споделя той. „ Опитвам се да се храня на растителна основа. “

Когато преглежда менюто на ресторант, той е податлив да се насочи към гарнитурите. Някои от обичаните му гарнитури включват:

Боб Канелини
Спанак
Печени картофи

Обича да върви и в индийски заведения за хранене, където може да откри доста растителни разновидности като алено или зелено къри, тофу и нахут.

„ Те са толкоз засищащи, колкото и месото, само че без наситените мазнини “, споделя Бютнер.

4. „ Не яжте месо въобще “

„ Аз съм на 98% растителна основа “, споделя той. „ Изобщо не хапвам месо. А хората в сините зони в действителност ядат малко месо “.

Докато средностатистическият американец изяжда към 220 кг месо годишно, жителите на сините зони изяждат единствено към 20 кг месо годишно. Въпреки че самият той се въздържа от консумация на месо, Бютнер споделя, че то е добре в умерени количества.

„ Смятам, че в едно хранене за дългоденствие евентуално има място за месо един път седмично, без това да навреди прекалено много “, споделя той.

 

Източник – CNBC/Превод:SafeNews

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Още вести четете в категория Здраве

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР