От 20 до 30 годишна възраст вие изработвате правилни финансови

...
От 20 до 30 годишна възраст вие изработвате правилни финансови
Коментари Харесай

8 финансови грешки при хората над 40 години

От 20 до 30 годишна възраст вие изработвате верни финансови привички и полагате основите на вашето финансово благоденствие. След 30-те животът ви с трансформира, идват фамилията и децата, градите кариера.

След 40-тата годишнина живота се трансформира още веднъж, децата ви ставата по-големи, а родителите ви остаряват и изискват грижи. На тази възраст към този момент нямате никакво свободно време.

Но 40-те са възраст когато се появяват голям брой благоприятни условия, с цел да заработите пари и да се погрижите за благополучието на фамилията. Може да започнете да мислите и личното си излизане в пенсия.

Кои са типичните неточности, които би трябвало да избегнете?

1. Да купите по-голямо жилище, в сравнение с можете да си позволите

С оглед на това, че фамилията пораства, жилището ви може да се окаже незадоволително огромно. Вероятно ще поискате да се преместите в по-голям дом, в различен регион, покрай по-добри учебни заведения и така нататък..

Но тези разновидности несъмнено ще наложат по огромни инвестиции, по-големи заеми и ипотечни вноски. Към това би трябвало де се прибавят и по-високите налози и поддръжката на по-голямото и качествено жилища.

Преценете вярно своите благоприятни условия и потребности със действителната обстановка на пазара на недвижимите парцели.

2. Харчите прекомерно доста за децата

Трудно се отхвърля на детето. И освен тъй като го обичате доста, а и поради това, че не желаете да изглеждате по-долу в очите на близките. По сходни аргументи доста родители купуват ненужни движимости само че децата си.

Това са години, които са подобаващи освен да намалите глупавото харчене на своите пари за децата си, а да започнете да икономисвате средства и да ги учите на същото.Спестените пари ще се окажат в по-следващ миг от живота много по-полезни за вас и за самите ви деца.

3. Не спестявате, тъй като плащате за образованието на децата

Много родители считат това за собствен дълг и отделят всички свободни пари за образованието на децата, като не заделят средства за себе си. Но доста специалисти счита, че това е неверна тактика, тъй като е значимо освен да изучим децата си, а и да се подготвим за по-безболезнено излизане в пенсия от позиция на фамилните финанси.

Освен това специалистите считат, че може да се вземе заем за заплащане на образованието, който след това да се изплати от детето ви след довеждане докрай на университета. В същото време никой няма да ви даде заеми пари за излизане в пенсия.

А и доста огромен подарък за децата са родители, които на старини не са финансово задължение и не се нуждаят от парична поддръжка от наследници.

4. Нямате " бели пари за черни дни "

Ако сте почнали да спестявате пари на 22 години, то към 40-те би трябвало към този момент да сте натрупали не неприятен капитал.

И тези средства можете да употребявате като отбрана и финансова сигурност за " черни дни ". Защото си представете какво ще се случи, в случай че внезапно загубите работа или здравето си, а имате заеми за жилище, кола и няколко деца, които още издържате. Да прибавим и заболели родители, за които веки месец подкрепят с пари за медикаменти и други разноски.

Ето а такива случаи си коства да имате въпреки и не огромен капитал, който би ви разреши д издържите на финансовата рецесия известно време, най-малко до момента в който си намерите нова работа.

5. Да не опитате да намалите лихвите по заемите си

Ако имат заеми, може да намалите лихвените си заплащания за сметка на своя кредитен рейтинг.

Колкото по-голямо е вашето семейство, толкоз по-големи разноски имате и по тази причина е рационално да подобрите лихвените ставки по заемите си, в случай че имате не неприятен кредитен рейтинг.

Разгледайте другите стратегии за рефинансиране, които предлага вашата банка и е допустимо да намалите ежемесечните суми, които давате за погасване на вашите заеми.

6. Да не си съставите наследство

Несъмнено никой от нас не си мисли за най-лошото, което може да се случи. Но ние не може да знаем бъдещето, какво може да ни се случи и ще създадем огромна услуга на фамилията си, в случай че сложим в ред своите каузи.

Преди всичко би трябвало да разгадаем всички проблеми, свързани с недвижимата си благосъстоятелност, да определим наследника си, в случай че желаеме да създадем това

7. Да не отбраните парите си при положение на бракоразвод

Печалната статистка демонстрира, че с бракоразвод се сблъскват доста фамилии, дори след дълготраен благополучен брак.

Разводът може да стане мощно стресово събитие и то освен от психична позиция, само че и във връзка с финансите, изключително за дамите.

Затова специалистите предлагат овреме да обмислите и се подготвите и за подобен сюжет.

На първо място, двамата съпрузи са длъжни да вземат равностойно присъединяване във финансовите каузи на фамилията и във финансовото паниране на общия им живот.

Второ, хубаво е двамата съпрузи да имат обособени сметки и разнообразни източници на приход, с цел да запазят личния си приход и финансовата си самостоятелност най-малко в някаква степен.

8. Да не говорите с родителите си по финансови въпроси

Това е толкоз значимо, колкото ида не си съставите наследството за своите деца. Когато вашите родители си отидат, а това неизбежно ще настъпи, е по-добре да бъдете наясно оптимално в детайли за настоящата финансова обстановка към тях. За да може бързо да се ориентирате и реагирате на идните задания.

Извън горната обстановка, възрастните хора са постоянно уязвими от финансова позиция, приходите им са ниски и нямат действителна опция да ги усилят, не могат да възнамеряват своите парични въпроси и да употребяват актуалните финансови принадлежности.

Понякога родителите приказват с децата си за своите финансови проблеми прекомерно късно и да се решат те е към този момент много комплицирано. Затова откровеността и честността по тези въпроси икономисва много нерви и сили на даден стадий на единствено на вашите родители, само че и на вас.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР