От 20 до 23 октомври в София ще се проведе

...
От 20 до 23 октомври в София ще се проведе
Коментари Харесай

Първото дрон-изложение на Балканите стартира в София на 20 октомври

От 20 до 23 октомври в София ще се организира първото на Балканите профилирано ревю за дронове и безпилотни машини. INTER DRONE EXPO е под патронажа на българския президент Румен Радев. Изложението трансформира България в пионер за района и се провежда взаимно от Интер Експо Център и Консорциум Международно дрон ревю.

Официалните лица , поканени за откриването на 21 октомври, от 11.00 часа, са:

- президент на Република България – господин Румен Радев

Христо Алексиев , длъжностен заместител министър-председател по икономическите политики и министър на превоза и известията

- Димитър Стоянов , министър на защитата

- Александър Пулев , министър на нововъведенията и растежа

- Весела Лечева , министър на младежта и спорта

- Никола Стоянов , министър на стопанската система

- Явор Гечев , министър на земеделието

- Пламен Тончев , ръководител на ДАНС

- Павел Геренски , шеф Агенция Митници

- Старши комисар Веселин Гетов , дирекция Пожарна безпасност и отбрана на популацията

- Калин Стоянов , шеф на ГДБОП

INTER DRONE EXPO основава пространство за среща на представители на другите стопански браншове с производители, вносители и дилъри на безпилотни машини, аварийни елементи и съставни елементи и програмен продукт. От „ първа ръка “ те ще се срещнат с изгодите от внедряването на дроновете за разнообразни действия и браншове, като: избавителни интервенции, следене на трафика, картографиране, доставка на храни, спедиция, гасене на пожари, земеделие, отглеждане на животни, военна индустрия и други

Състезания и експертни конгреси, които за първи път се организират в България

Изложението ще е сцена на огромни съпътстващи събития, които за първи път се организират у нас.

На 21 октомври започва Inter Drone Expo Experts Forum, на които присъстващите ще открият какви са приложенията на дроновете в другите стопански браншове. Специлно внимание ще бъде отделено на земеделския бранш, медицинските и спедиторските услуги, регулациите, защитата, както и основаването на Балкански Дрон Форум. Експертите ще разпрострат познанията си в сферите на снимането, картографирането, засяването, градската и районната авиационна подвижност, нормативните документи в Европейски Съюз за полетите с дронове и доста други.

Ще станем очевидци и на Международен дрон шампионат - първото в България съревнование за 5-инчови дронове на закрито. Надпреварите се организират със спортните дронове, проектирани и сглобявани от водачите. Организаторите са обособили разнообразни зони – ON ROAD, DRIFT и CRAWLERS, както и обстойно Дрон-трасе, с повърхност 1300 кв.м. Участниците ще се впуснат и в Републикански шампионат на БФАМС за онроуд и офроуд автомодели 1:10. Той се организира разпоредбите на Българската федерация по автомобилни спортове (БФАМС).

Вратите на ревю INTER DRONE EXPO ще бъдат отворени от 20 до 23 октомври. Мястото Интер Експо Център. Допълнителна информация за ревюто ще откриете и в уеб страницата www.interdroneexpo.bg.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР