От 2 седмици по вайбър идват глобите за скорост. Те

...
От 2 седмици по вайбър идват глобите за скорост. Те
Коментари Харесай

Пращат инфо за глобите вече и по вайбър

От 2 седмици по вайбър идват санкциите за скорост. Те се изпращат и с есемес, и по мейла.

Уведомяването става посредством Системата за несъмнено електронно връчване. Целта на нововъведението, по което работиха взаимно Министерството на електронното ръководство и Министерство на вътрешните работи, бе да бъде обезпечен бърз канал, по който оптимално доста водачи да бъдат уведомявани, когато имат наложена електронна санкция. То не се води връчване. Затова в известието написа какво е нарушаването, по кое време е станало, както и каква сума дължи човек и връзка към портала за несъмнено електронно връчване. Има и линк за възнаграждение.
Снимка: 24 часа
Другите разновидности за приемане на санкцията са персонално против автограф или през портала на Министерство на вътрешните работи за електронни административни услуги, както и по пощата – с предложено писмо с противоположна квитанция.

В момента известията получават единствено хора, чийто мейл и/или телефон са записани в Министерство на вътрешните работи. Другите няма да бъдат карани да вървят да ги попълнят. Това ще става последователно. За задачата данните ще се желаят, когато човек отиде да си смени персоналната карта да вземем за пример.

До нововъведението се стигна поради големите проценти невръчени санкции и наказателни постановления. Например за м.г. това са 527 056 фиша за скорост от 1 542 532 издадени и 52 030 наказателни постановления. Промяната бе поискана от премиера акад. Николай Денков. Министерство на вътрешните работи построи системата за 3 месеца. От ведомството обаче се забавиха с стартирането. Тя трябваше да тръгне на 1 октомври. Вместо това системата проработи на 15 октомври. Засега тя уведомява само за осъществени след стартирането ѝ нарушавания. Работи се по това да може да праща уведомления и за остарели санкции. Засега обаче от вътрешното министерство не се ангажират със периоди, само че са безапелационни, че няма да е до края на 2023-а. Целта е, когато тръгне, системата първо да уведоми за заснемания от преди 2 години - оптималната отминалост на невръчена санкция е 3 години, написа 24часа.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР