От 2 април започва изпълнението на програмата за профилактика и

...
От 2 април започва изпълнението на програмата за профилактика и
Коментари Харесай

Започва програмата за профилактика и рехабилитация на НОИ

От 2 април стартира осъществяването на програмата за профилактика и рехабилитация за 2021 година За нейната финансова реализация в Закона за бюджета на Държавното публично обезпечаване (ДОО) за 2021 година са планувани 22 103 061 лева, оповестиха от Национален осигурителен институт.

Очаква се към 44 000 лица да употребяват парични помощи за профилактика и рехабилитация през тази година.

Програмата за едно лице е с дълготрайност 10 дни, като цената на нощувките и частична помощ за храна в размер на 7.00 лева за всеки ден от престоя се поема от средствата на държавното публично обезпечаване.

Всяко лице, за сметка на бюджета на ДОО, има право да употребява до четири съществени диагностични и лечебни процедури на ден. Вече са подписани договорите с 22 юридически лица за общо 52 заведения, реализатори на програмата.

Право на парична помощ за профилактика имат обезпечените лица за общо заболяване, майчинство и/или трудова акцидент и професионална болест. За тях би трябвало да са импортирани или дължими осигурителни вноски за шест поредни календарни месеца, предхождащи месеца, през който се организира рехабилитацията. Заболяването би трябвало да е диагностично конкретизирано и лекуващият доктор да е открил нужда от осъществяване на рехабилитация към интервала на прилагане на паричната помощ.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР