От 1992 г. досега правителството на САЩ е инвестирало над

...
От 1992 г. досега правителството на САЩ е инвестирало над
Коментари Харесай

Над 220 млн. долара са инвестирали САЩ в армията ни

От 1992 година до момента държавното управление на Съединени американски щати е вложило над 220 млн. $ в предопределени за България стратегии за образование и съоръжение . Това написа на страницата си посолството на Съединени американски щати у нас във връзка честванията за 25 години от Общата стратегия по военно образование.
По стратегиите за интернационално образование са подготвени 4757 военни, бойци и цивилни от МО, Министерство на вътрешните работи и Министерство на външните работи. 1721 военни и цивилни са посещавали самостоятелни курсове в американски военни учебни заведения в Съединени американски щати и Германия, показва още в. " Сега ".
Припомняме, че преди дни стана ясно, че стотици американски военни ще дойдат у нас в границите на най-мащабната ротация в Европа след края на Студената война. Те ще се разпрострат на полигона в Ново село. Още през този месец там ще дойдат 250 американски военни с 22 бойни машини " Брадли " и 4 танка " Ейбрамс ".
В момента военнослужещите, които ще бъдат в България, се намират на обучение в Югозападна Полша. Всички те са част от интервенция " Атлантическа увереност " на засилено американско наличие в Европа. Тази интервенция е част от европейската самодейност за сигурност, по която американското държавно управление отделя 4.8 милиарда $ за 2018 година
Само преди няколко месеца съвсем една пета от българската войска - към 4000 души, взе участие в американско обучение, което се организира на територията на България, Унгария и Румъния. Многонационалното обучение " Saber Guardian 2017 " се ръководеше от командването на Сухопътните войски на Съединени американски щати в Европа и в него участваха към 25 000 военнослужещи от 23 съюзнически и партньорски страни.
И неговата цел беше да се увеличи " оперативната съгласуемост на страните участници и да се показват увереност и подготвеност за деяние в поддръжка на сигурността и стабилността в Черноморския район ".

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР