От 1980 година насам Френската тенис федерация спазва традицията да

...
От 1980 година насам Френската тенис федерация спазва традицията да
Коментари Харесай

„Като нарисуван от Ван Гог“: новият постер на Ролан Гарос


От 1980 година насам Френската тенис федерация съблюдава традицията да кани художник, който да нарисува постер на Ролан Гарос. Тази година това е Максим Вердие, а творбата му е №44 в сбирката на шампионата.

Неговата картина се казва Terre d’étoiles (Земя на звездите) и е първата от 80-те насам, нарисувана напълно с цветни моливи.
 land of stars

Авторът е желал да показва хубостта на новия „ Филип Шатрие “ под нощното небе в Париж, над която, вместо звезди, има тенис топки

„ Когато ме поканиха да обрисувам постера, в мозъка ми изникна спомен за мой другар, който доста играеше тенис и постоянно гледаше Ролан Гарос. Аз не гледах толкоз, само че той ми показа пристрастеността си, а аз открих Роджър Федерер и Рафаел Надал. Впечатли ме блясъкът в очите му, когато приказва за тези двамата. Така получих ентусиазъм “, описа Максим Вердие.

„ Когато отидох на корта, видях пристрастеността, с която хората гледат. Докато рисувах, аз си мислех за децата, които играят. Исках да ги окуража да продължат “.
 Maxime Verdier

В обществените мрежи незабавно съпоставиха стила на Вериде с този на Ван Гог, а новия постер на Ролан Гарос – с фамозната картина „ Звездна нощ “ на нидерландския художник.

Максим Вердие
Роден е през 1991 година. Завършил е Le Havre-Rouen School of Art and Design и Национално учебно заведение за изящни изкуства в Париж. Живее и работи в Париж.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР