От 19.00 ч. утре, 31 март, 14-дневната карантина в Банско

...
От 19.00 ч. утре, 31 март, 14-дневната карантина в Банско
Коментари Харесай

От утре се отменя карантината в Банско

От 19.00 ч. на следващия ден, 31 март, 14-дневната карантина в Банско ще бъде анулирана. Това оповестиха от пресслужбата на Министерството на здравеопазването. Отменя се и възбраната за влизане и излизане от града.

В Банско ще продължат да се ползват противоепидемичните ограничения, които важат за цялата страна.

Зимният ни курорт беше първият, който беше подложен под карантина, а влизането и излизането от него беше блокирано, като се допускаше само снабдяване с хранителни артикули и медикаменти. Жителите на Банско останаха по домовете си и можеха да излизат на открито, единствено с цел да се снабдят единствено с най-необходимото. Междувременно, беше проведено транспортиране към летището на задграничните туристи, най-вече от Англия и Израел, откъдето да се приберат в родните си страни.

„ След отпадането на карантината, ще би трябвало взаимно с всички държавни структури и институции да създадем всичко допустимо, с цел да излезем от тази рецесия и по най-бързия метод дребните и междинни предприятия на територията на града да проработят. Дали ще бъде в естествен темп или при дребен състав и съответните ограничавания, това към този момент е въпрос на организация “, съобщи пред Нова телевизия кметът на Банско Иван Кадев.

В Банско мощно се надяват рецесията с пандемията и наложилата се карантина да не отнеме славата на курорта измежду европейските туристи. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР