От 19.00 ч. на Голяма сцена зрителите могат да гледат

...
От 19.00 ч. на Голяма сцена зрителите могат да гледат
Коментари Харесай

В навечерието на Новата година: Народният театър Иван Вазов под...

От 19.00 ч. на Голяма сцена феновете могат да гледат моноспектакъла на Деян Донков " Камбаната " по едноименния разказ на Недялко Славов. В новогодишната вечер в представлението ще вземат участие онлайн и музикантите от " Карандила ", които ще изпълнят лирическата музикална тематика – песента на героя от творбата, Вено. Режисьор на " Камбаната " е самият Деян Донков. Сценограф е Никола Тороманов, музиката е дело на Петя Диманова, видеодизайнът – на Марио Стойнов, а хореограф е Деян Георгиев. В облика на Лейла – обичаната на персонажа, която се появява във видеокадрите, е Пламена Иванова.

 

Също от 19.00 ч. в Камерна зала публиката може да види моноспектакъла на Христо Мутафчиев " Боже мой " по текст на Теа Денолюбова и с режисьор Стоян Радев. Това е и най-скорошната премиера на Народния спектакъл. Спектакълът ни придвижва в " Бар Рай (при Юда) ", където уединен мъж седи на маса, обръщайки се към останалите гости. Мъжът е Христос или най-малко по този начин твърди. Пиесата е ненапълно въодушевена от романа " Жажда " на белгийската писателка Амели Нотомб, само че е написана като изцяло самостойна творба особено за Христо Мутафчиев от авторката Теа Денолюбова. Драматург на спектакъла е Мирела Иванова, а художник – Елица Георгиева. Звуковата картина е на Стоян Радев.

 

В 22.00 ч. на сцена " Музите " Народният спектакъл ще показа авторския движенчески театър на известната румънска хореографка Андреа Гаврилиу " Фиеста " – самобитен пърформанс на тържество, допускащ на всеки фен да изведе собствен личен смисъл. В спектакъла вземат участие Снежина Петрова, Пламен Димов, Явор Вълканов, Надя Керанова, Йоана Титкова, Елена Иванова, Асен Данков и Кире Гьоревски. Сценограф е Андреа Сандулеску, музиката е на Михай Добре, а тромпетист е Себастиан Бурнечи.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР