От 18 юни транзитът на някои товари за Калининградска област

...
От 18 юни транзитът на някои товари за Калининградска област
Коментари Харесай

Напомняне: Русия призна литовската граница в замяна на осигуряването на транзита до Калининград

От 18 юни преносът на някои товари за Калининградска област през Литва е спрян. По оценка на губернаторана района Антон Алиханов, от 20 до 40 % от транспортираните артикули попадат под рестриктивните мерки.

„ Това са строителни материали, цимент, метали и редица други значими материали за строителството и производството “, сподели Алиханов предния ден.

И през днешния ден той прикани жителите на района да не се паникьосват и да не хукват да купуват всевъзможни артикули от прекупвачи. По думите му управляващите в района са се готвели за сходни " гадости от съседите " и към този момент са построили и пуснали в употреба нов ферибот. Също по този начин, взаимно с Министерството на превоза, различен сухотоварен транспортен съд беше изместен от други морета и който сега се движи по линията Уст-Луга-Балтийск.

Фериботният комплекс на Калининградска област ще се оправи с новите товари, които ще се появят заради ограничаването на преноса през Литва, ние ще превозим всичко “, акцентира ръководителят на района.

В същото време Антон Алиханов означи, че „ възбраната на Литва за пренос на редица артикули по железопътния превоз от районите на Руската федерация до Калининградска област е противозаконна и съставлява жестоко нарушаване “. Губернаторът акцентира, че това може да има последствия както за Литва, по този начин и за Европейския съюз.

Той означи в своя Telegram канал, че в случай че рестриктивните мерки не бъдат отстранени, тогава управляващите в района ще предложат да се подхващат ответни ограничения. По мнението на Алиханов, тези ответни ограничения могат да обиден транспортния комплекс на балтийските страни.

От своя страна ръководителят на Роскосмос Дмитрий Рогозин напомни, че „ неразделна част от пакета от взаимни решения на ЕС-РФ-Литва през 2002-2003 година за гарантирането на преноса на съветски товари и, несъмнено, на жители на Руската федерация до/от Калининградска област беше приемането като насрещно обвързване на Федералното заседание на Руската федерация да ратифицира Договора за държавната граница с Република Литва “.

Рогозин написа в своя Telegram канал в петък, че по това време е оглавявал комитета на Държавната дума по интернационалните въпроси и е бил специфичен представител на президента на Русия на тези договаряния.

„ Ако Брюксел и Вилнюс самодейно и изменнически унищожат пакета от съглашения, които подписаха за Калининградския пренос, който влезе в действие на 1 юли 2003 година, тогава Европейският съюз би трябвало да разбере следствията от тяхното самоубийствено решение за легитимността на личната им източна граница. “, акцентира Дмитрий Рогозин.

В Литва въведените ограничавания за преноса се изясняват със глобите, които Европейският съюз вкара против Русия. Въпреки че не е ясно какво общо имат глобите, когато става дума за артикули, които се доставят от съветски райони в съветски район.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР