От 18 ноември в Перник и околните села въвеждат режим

...
От 18 ноември в Перник и околните села въвеждат режим
Коментари Харесай

Около 60 000 души ще са засегнати от режима на водата в Перник и околните села

От 18 ноември в Перник и близките села вкарват режим на водата. Вода ще има единствено в часовете от 16 до 22 часа.

В най-лошия случай това ще продължи до април идната година. На процедура обаче живеещите в Перник и сега през по-голямата част от денонощието са без вода поради многото повреди, написа вести.бг.

Такъв режим на водата обаче не се е налагало от 93-та година. Причината в този момент е ниското равнище на водата в язовир Студена.

" Местата, които ще бъдат наранени от режима, с изключение на Перник, това са град Батановци, селата Голямо Бучино, Люлин, Дивотино, Мещица, Витановци, Ярджиловци, Богданов дол, Черна гора и Лесковец ", съобщи за Българска национална телевизия инж. Иван Витанов, шеф на ВиК-Перник.

Според него е мъчно да се каже какъв брой семейства ще бъдат наранени от режима на водата в Перник, само че означи, че са под 60 000 индивида.

По думите му детските градини и учебните заведения би трябвало да се запасят със съдове с вода, тъй като ВиК сдруженията не разполагат с задоволително водоноски.

По отношение на повредите той изясни, че за месеците август, септември и октомври тази година е имало с 300 повреди повече, или 70% повече от същите месеци през предходната година.

" Ние сме спешно дружество и това което зависи от нас е да оправяме повредите, и ние го вършим цяло лято. Това е за сметка на ВИК сдружението – това са материали, труд, машини, гориво. Идеята е по-малко вода да изтича, само че мрежата е доста амортизирана. Нищо положително не се е случвало във ВИК бранша в града десетки, десетки години обратно ", добави инж. Витанов.

" Тази година е необикновено тежка във връзка с превалявания. Ако не паднат нужните количдества превалявания, приказвам под формата на сняг или на дъжд, тогава не може да се възобнови нужното количество за питейни потребности. Но това, което най-вече ни тормози е, че при тази доста остаряла водопроводна мрежа, това непрекъснато прекъсване и стартиране е допустимо да докара до още повече повреди ", добави шефът на ВиК-Перник.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коме
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР