От 18:45 часа в Бургас, пред сградата на РДНСК, ще

...
От 18:45 часа в Бургас, пред сградата на РДНСК, ще
Коментари Харесай

Протест „Море без бетон“ в Бургас срещу строежа на Алепу


От 18:45 часа в Бургас, пред постройката на РДНСК, ще се организира кротичък цивилен митинг в отбрана на нашето Черноморие, под наслов “МОРЕ БЕЗ БЕТОН ” - против градежа на Алепу и за Черноморие без бетон.

След последните митинги на самия плаж до Алепу и в София, вярата и упованието на уредниците на проявата в Бургас е тя да поведе вълна от гражданска поддръжка в цялата страна.

“Защото освен хората в морските градове обичаме морето и ни е грижа за протичащото се тук. Защото природа ИМА и ние имаме потребност от нея! ”, се споделя в известието на уредниците.

Ето какво още написа в его:

Протестът в Бургас е напълно гражданска самодейност и ще се състои пред постройката на РДНСК Бургас, намираща се на бул. „ Стефан Стамболов “ 120. Събираме се точно там, тъй като Регионалната дирекция за народен строителен надзор (РДНСК) в нашия град e директно виновна както за градежа на Алепу, по този начин и за множеството останали бетонни градежи по Черноморието ни, поради които ще протестираме.

Заедно, онлайн ще покажем загрижеността си към прелестната ни природа, която е застрашена от алчността на шепа хора.

Както знаете, наоколо до плаж Алепу, един от най-красивите диви плажове по Черноморието ни, се строи така наречен подпорна стена - брегоукрепително оборудване с тип на хотел. И това не е от през вчерашния ден. Вече пов­­ече от година противоречивият градеж провокира публичното отвращение. През последната седмица обаче излязоха нескрито голям брой обстоятелства, които демонстрираха действителните размери на протичащото се, като този поденелник (10 юни) даже беше обществено декларирано, че “От самото начало планът на Алепу е за курортно населено място ”, въпреки че всички забъркани до този миг отричаха очевидното.

Освен градежа на Алепу, за жалост, по Черноморието ни има и други сходни, въпреки и по-малки по мярка, част от които са искрено противозаконни (като градежа в местността Корабите до Синеморец, този в боровата гора над Свети Влас и други). Заради всички тях дано се съберем, да излезем на открито и ясно да заявим гражданската си позиция!

Да защитим нашето море, нашите плажове! Те са на всички и би трябвало да бъдат свободни! И са красиви, в случай че са живи, а не задушени от бетон!

#мореБЕЗбетон https://www.facebook.com/events/602618103716875/

Гражданската самодейност за кротичък митинг “МОРЕ БЕЗ БЕТОН ” е подкрепена от Коалиция “За да остане природа в България ”, Сдружение “Да запазим Корал ” и Гражданска група “Бетономорие ”.

Инициаторите на митинга в Бургас приканват хората в цялата страна да провеждат локални събития, с които да поддържат мирната идея “МОРЕ БЕЗ БЕТОН ”. Тя може и би трябвало да прерасне в национална и да обхване цялата страна, тъй като морето и плажовете са на всички нас! Търсим необятна поддръжка от неправителствени цивилен организации, без намесата на политически такива.

Вярваме, че мирният ни митинг ще набере мощ и обществото няма да остане безучастно, а властимащите ще се наложи да се съобразят с нашата гражданска позиция. Само обединени ще опазим природата, без която не можем!
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР