От 17 юли отпада разрешителният режим за превоз на пътници

...
От 17 юли отпада разрешителният режим за превоз на пътници
Коментари Харесай

Отпада разрешителният режим за превози между България и Черна гора

От 17 юли отпада разрешителният режим за транспорт на пасажери и товари сред България и Черна гора. Това става по силата на подписана през днешния ден конвенция от министъра на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков и министъра на превоза и морските въпроси на Черна гора Осман Нуркович.

 © БГНЕС
„ Това е нов метод, който от 2018 година се ползва, само че с тази Спогодба даваме начало на новата правна рамка и регулация. Това ще докара до интензифициране на товарите и пасажерите. Стокообменът сред страните бележи забележителен напредък, единствено през 2018 година той е към 40% “, съобщи министър Желязков.

Колегата му Осман Нуркович означи, че със съглашението се преодоляват редица трудности и бариери, които имаше преди този момент.

Попитан дали либерализацията на транспортния пазар в Черна гора няма да стане причина за трудова емиграция при неподходящи условия у нас, Росен Желязков отговори, че няма да предизвиква, само че няма и да пречат на хората да избират къде да работят.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР