От 17 септември лицата с леки и средно тежки симптоми

...
От 17 септември лицата с леки и средно тежки симптоми
Коментари Харесай

От утре: Безплатни лекарства за пациентите с леки и средно тежки симптоми на COVID-19

От 17 септември лицата с леки и приблизително тежки признаци на ковид, минали през COVID-зоните, ще получават безвъзмездни медикаменти, оповестяват от bTV.

Пациентите ще имат опция да им бъдат осъществявани гратис клинични прегледи, лабораторни проучвания, както и да им бъдат направени рентгенови фотоси.

За първи път НЗОК ще заплаща лекуването на пациентите с коронавирусна зараза, които се лекуват в домашни условия. Вече са разкрити към 50 Коронавирус зони за извънболнично лекуване на пациенти с ковид. В тях ще работят доктор и здравна сестра от съответното ДКЦ или медицински център.

Лекарствата, които ще бъдат отпускани на пациентите са разпределени в три групи – антибиотици, кортикостероиди и лекарства, повлияващи кръвосъсирването.

В листата с безвъзмездни медикаменти са включени:

Cefuroxime
Azithromycin
Levofloxacin
Enoxaparin
Nadroparin
Bromhexine
Budesonide - Inhalation powder
Dexamethasone
Clopidogrel
Министерството на здравеопазването ще подкрепи ДКЦ и МЦ, където са разкрити Коронавирус зони, с инсталация на стойност до 50 000 лв.. Те ще получат и пулсоксиметри, които ще бъдат давани на пациентите, с цел да наблюдават кислородната си сатурация в домашни условия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР