От 17 години 4 села в две общини имат едно

...
От 17 години 4 села в две общини имат едно
Коментари Харесай

Д-р Караиванов е страстен ловец и планинар, той пътува всеки ден от Търново, за да лекува 1200 пациенти в 4 села

От 17 години 4 села в две общини имат едно и също Джипи, което пътува от Велико Търново до работното си място. Д-р Тихомир Караиванов има главен офис в здравната работа на Обединение, само че лекува пациенти и от Орловец, Иванча и Долна Липница, където е и единствената медсестра. Във всяко село върви в тъкмо избран ден в локалните здравни служби и с персоналната си кола. Всичките му пациенти са към 1200 души и той споделя, че в действителност не са чак толкоз доста.
Вече е на 54 година и към този момент не мисли да си сменя работното място. Заради бързането и по стичане на условия е останал без компетентност и е единствено общо практикуващ лекар. Завършил в Пловдив и първо почнал работа в Транспортна болница в Горна Оряховица.

През 1999 година напуща и малко по-късно поема практиката в Обединение.
„ Какви са главните проблеми – младежи няма, предходната година от практиката са умряли 60 души. От три години бебе не се е раждало. Тези селски практики са със затихващи функционалности, само че към този момент по-добър модел няма. За да напусна, би трябвало да си намеря заместител, а това е задача невъзможна. Трудно излизам в отпуск даже за седмица, само че не се окайвам и желая да си карам работата “, споделя доктор Караиванов и предвижда, че поради демографския срив след десетина години такива селски практики евентуално няма да има.

ТОЙ ИЗПЪЛНЯВА И СОЦИАЛНАТА ФУНКЦИЯ ДА ПАЗАРУВА медикаменти от В. Търново и след това да ги дава на пациентите си в четирите села. Това му доставя наслада и хората са удовлетворени от услугата. „ По селата имат пари единствено за медикаменти и самун. От всичко друго могат да се лишат, само че от илачите не могат… “,казва още джипито.
Запален ловец и благополучен татко на щерка, която е юрист в Лондон.
Планинарството и ловът са двете занимания на селския лекар. Почти всичко това е споделено със брачната половинка му Диляна, която е агроном и работи в регионалната дирекция „ Земеделие и гори “ във Велико Търново.

Имат една щерка, която е юрист в Лондон. Там е приключила британски и интернационално право и има другар IT експерт. Тази Коледа младата двойка гостувала на сем. Караиванови, а предните две години те ходили на посетители в Англия.
Д-р Караиванов е ловец от 2004 година и е записан в дружинката в Хотница. Обиколил е всички планини у нас, а двете занимания му носят адреналин и голямо наслаждение.

Н. ГЕОРГИЕВА

Инфо: Борба.БГ

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР